{{ message.message }}
{{ button.text }}

naar school ochtend ritueel

niet op FB

Afbeelding blog 'naar school ochtend ritueel'

Ook in regio Noord zijn de scholen maandag weer begonnen. Omdat er sinds de vakantie een paar zaken veranderd zijn begint nu de test wat werkt en wat niet.
De veranderingen zijn dat mijn kinderen niet meer 2 dagen naar een gastouder gaan en 2 dagen naar de BSO maar 4 dagen naar een nieuwe BSO. Daarnaast hoeven ze niet meer om 7:00 op te staan, aankleden en om 7:15 in de auto te zitten om bij de gastouder te eten en naar school gebracht te worden. Dat ga ik namelijk zelf doen.
De ochtend is dus mijn verantwoordelijkheid geworden. Dus ben ik halverwege de vakantie al gaan nadenken hoe we de ochtend zo stressvrij mogelijk kunnen maken.

Het plan was als volgt:
6:30 mama gaat uit bed, maakt zich klaar en laat de hond uit. papa blijft nog even liggen en is back-up als de kinderen eerder wakker zijn.
7:00 kinderen worden wakker gemaakt en komen in pyjama naar beneden voor het ontbijt. Manlief stapt onder de douche en ik maak de lunch voor school klaar.
7:30 naar boven tandenpoetsen en aankleden.
7:40 papa komt beneden en doet de haren van de heren.
7:45 papa vertrekt, schoenenaan en nog even 10 minuutjes spelen en/of tv mag aan.
7:55 in de auto richting school.

Het ziet er strak uit maar toch zonder stress. Kinderen kunnen rustig wakker worden tijdens het ontbijt en een half uur is lang genoeg dat ik ze niet moet pushen om door te eten. Daarnaast geen pindakaas op de net aangetrokken schone kleren zodat je die eerst weer moet uit en aantrekken.

Zondagavond hebben we het systeem met de kinderen besproken (niet dat ze het zullen onthouden of interessant vonden) en maandagochtend begonnen zoals hierboven omschreven. We hebben nu 2 ochtenden gehad en.........HET WERKT! Beide dagen geen boze kleuter, geen gemopper of pushen, geen vieze kleren (wel een vieze pyjama maar die kan ik hebben) en ook voor mij genoeg tijd om de tasjes voor de heren klaar te maken. Het zijn letterlijk 2 gezellige ochtenden geweest. Nu flink duimen dat dit zo blijft want dit is echt een relaxed begin van de dag.
Ben benieuwd hoe jullie ochtenden eruit zien met basisschool kinderen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je