{{ message.message }}
{{ button.text }}

Naar de groenteboer

Tegenwoordig gaan veel mensen niet meer naar de bakker, de slager of de groenteboer. Jullie nog wel?

Afbeelding blog 'Naar de groenteboer'

De bakker, de slager, de groenteboer, de kaaswinkel en de bloemenzaak. Jaren geleden struinde vrijwel iedereen deze winkels af, terwijl nu het grootste deel van de Nederlanders alleen nog maar naar de supermarkt gaat. Ik las net zelfs dat dit jaar een recordaantal kleine winkeliers failliet is gegaan. Een erg trieste ontwikkeling.

Ook wij kochten tot voor kort alles bij de supermarkt. Toch hebben wij behalve de bakker onlangs ook de plaatselijke groenteboer weer ontdekt. Iedere zaterdagmiddag, wanneer de oudste naar zwemles is, ga ik met de jongste naar de groenteboer voor verse groenten en fruit. En ik moet zeggen: ik verbaas me in positieve zin over de service, de kwaliteit en zelfs de redelijke prijzen.

Voor ons meisje is het echt een uitje: ze mag zelf aardappeltjes uitkiezen en krijgt standaard een lekker appeltje van de 'winkelmevrouw'. Ook mama wordt er helemaal blij van. Zowel van de kassabon als van die heerlijke verse, knapperige groenten, waar ik met veel plezier nog een extra hap van neem.

Ons geheim? Wij gaan, zoals ik al schreef, altijd op zaterdagmiddag, waardoor veel rauwkostsalades, aardappeltjes en groenten voor de helft van de prijs zijn. Zo kan het dus best zijn dat ik maar 6 euro betaal voor een zak vol groenten en fruit. Hoe leuk ( en lekker ) is dat?

Gaan jullie alleen nog naar de supermarkt of brengen jullie ook regelmatig een bezoekje aan de kleine winkeliers? Ik ben benieuwd!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je