Snap
  • Mama
  • Babyspullen
  • post

Naar de groenteboer

Tegenwoordig gaan veel mensen niet meer naar de bakker, de slager of de groenteboer. Jullie nog wel?

De bakker, de slager, de groenteboer, de kaaswinkel en de bloemenzaak. Jaren geleden struinde vrijwel iedereen deze winkels af, terwijl nu het grootste deel van de Nederlanders alleen nog maar naar de supermarkt gaat. Ik las net zelfs dat dit jaar een recordaantal kleine winkeliers failliet is gegaan. Een erg trieste ontwikkeling.

Ook wij kochten tot voor kort alles bij de supermarkt. Toch hebben wij behalve de bakker onlangs ook de plaatselijke groenteboer weer ontdekt. Iedere zaterdagmiddag, wanneer de oudste naar zwemles is, ga ik met de jongste naar de groenteboer voor verse groenten en fruit. En ik moet zeggen: ik verbaas me in positieve zin over de service, de kwaliteit en zelfs de redelijke prijzen.

Voor ons meisje is het echt een uitje: ze mag zelf aardappeltjes uitkiezen en krijgt standaard een lekker appeltje van de 'winkelmevrouw'. Ook mama wordt er helemaal blij van. Zowel van de kassabon als van die heerlijke verse, knapperige groenten, waar ik met veel plezier nog een extra hap van neem.

Ons geheim? Wij gaan, zoals ik al schreef, altijd op zaterdagmiddag, waardoor veel rauwkostsalades, aardappeltjes en groenten voor de helft van de prijs zijn. Zo kan het dus best zijn dat ik maar 6 euro betaal voor een zak vol groenten en fruit. Hoe leuk ( en lekker ) is dat?

Gaan jullie alleen nog naar de supermarkt of brengen jullie ook regelmatig een bezoekje aan de kleine winkeliers? Ik ben benieuwd!

10 jaar geleden

Eigenlijk zou ik me moeten schamen...we wonen in een dorp met diverse boeren om ons heen die groente/fruit verkopen en toch ga ik er niet heen. Waarom niet? Eigenlijk geen idee dus ik ga het gelijk meenemen voor 2014. We halen wel brood bij de bakker, gewoon omdat het lekkerder is dan het supermarkt brood in onze kleine dorps AH. Ook hebben we nog een groentewinkeltje en een slager maar daar kom ik eigenlijk zelden. Ik ga er toch eens wat beter op letten *neemt ze zich nu voor*

10 jaar geleden

Eigenlijk haal ik alles bij de supermarkt omdat ik snel klaar wil zijn en het winkelen voor eten/boodschappen niet zo heel leuk vind. De groente en het fruit bij onze supermarkt in het dorp is heel erg goed en altijd vers! Het is van een uitstekende kwaliteit. Ik vind het ook wel goed dat er mensen zijn die nog wel naar de groenteboer gaan. Het is inderdaad jammer als al die kleine zaakjes langzaam vedwijnen. Helaas hebben ze dus niet zoveel aan mij. Maar ik lees hierboven zeer positieve reacties over de groenteboer, ook leuk om te weten!!

10 jaar geleden

Dank je wel! Zo simpel, maar toch even genieten..

10 jaar geleden

Super leuk verhaal! Same here: eitjes halen bij ons in een straat verder.... fietsje mee, centjes mee en kids doen de rest :-)