{{ message.message }}
{{ button.text }}

Na veel moeite is onze eerste er.. Dan de bekende vraag

Na een periode van 6 jaar zwanger proberen te worden hebben wij ons wondertje gekregen. waarom de vraag komt er nou een tweede?

Afbeelding blog 'Na veel moeite is onze eerste er.. Dan de bekende vraag'

Zoals in mijn eerste blog te lezen is hebben mijn man en ik na 6 jaar ons wondertje gekregen.
Hij is nu 22 maanden. 

Waarom stellen mensen meteen de vraag: 'Wanneer krijgt Tygo nou een broertje of zusje?' of 'Is het geen tijd voor een tweede?'
Alsof het allemaal zo makkelijk is.. Ik krijg ook regelmatig de opmerking: 'De pijpleiding is nu open, dan is een tweede ook geen probleem'.
Waarom denken mensen dat het altijd zo makkelijk is.. Ook na de geboorte van Tygo is mijn cyclus ongeveer 100 dagen, dat wil zeggen dat het zwanger worden nog steeds niet makkelijk en in één keer gaat.
Natuurlijk zouden wij meer kindjes willen, maar wij hebben het niet voor het zeggen.

Soms heb ik het idee dat mensen (zeker de mensen in de families) er niet bij stilstaan dat het pijnlijk en heel vervelend is als die vragen elke keer komen.
Misschien is Tygo wel het enige kindje die ons gegeven wordt, misschien ligt er wel iets anders voor ons op de weg. 

Het ligt misschien ook wel aan mij, dat ik er gevoelig voor ben als zulke opmerkingen geplaatst worden maar toch, gisteren op een verjaardag heeft het me weer geraakt en dan zit ik weer eventjes wat minder in mijn velletje.

Toch denk ik maar zo, waar een deur sluit gaat een ander open.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je