Snap
  • Mama

Na veel moeite is onze eerste er.. Dan de bekende vraag

Na een periode van 6 jaar zwanger proberen te worden hebben wij ons wondertje gekregen. waarom de vraag komt er nou een tweede?

Zoals in mijn eerste blog te lezen is hebben mijn man en ik na 6 jaar ons wondertje gekregen.
Hij is nu 22 maanden. 

Waarom stellen mensen meteen de vraag: 'Wanneer krijgt Tygo nou een broertje of zusje?' of 'Is het geen tijd voor een tweede?'
Alsof het allemaal zo makkelijk is.. Ik krijg ook regelmatig de opmerking: 'De pijpleiding is nu open, dan is een tweede ook geen probleem'.
Waarom denken mensen dat het altijd zo makkelijk is.. Ook na de geboorte van Tygo is mijn cyclus ongeveer 100 dagen, dat wil zeggen dat het zwanger worden nog steeds niet makkelijk en in één keer gaat.
Natuurlijk zouden wij meer kindjes willen, maar wij hebben het niet voor het zeggen.

Soms heb ik het idee dat mensen (zeker de mensen in de families) er niet bij stilstaan dat het pijnlijk en heel vervelend is als die vragen elke keer komen.
Misschien is Tygo wel het enige kindje die ons gegeven wordt, misschien ligt er wel iets anders voor ons op de weg. 

Het ligt misschien ook wel aan mij, dat ik er gevoelig voor ben als zulke opmerkingen geplaatst worden maar toch, gisteren op een verjaardag heeft het me weer geraakt en dan zit ik weer eventjes wat minder in mijn velletje.

Toch denk ik maar zo, waar een deur sluit gaat een ander open.

9 jaar geleden

Dank je wel voor je lieve reactie Danielle. Mensen die dichtbij staan weten het zeker weten.. maar ja, nog de vraag krijgen... Tygo is bijna 2, is het niet tijd voor een tweede te proberen te gaan? Ze zullen het inderdaad niet verkeerd bedoelen maar het voelt niet zo fijn. Ik antwoord maar met : "De tijd zal het leren". Inderdaad, we hebben een gezond kindje en ik geniet elke dag met volle teugen van hem.

9 jaar geleden

Ik begrijp je helemaal. Alhoewel ik dit niet zelf mee heb gemaakt, snap ik toch dat deze vraag je steeds pijn doet. De mensen die dicht bij je staan zullen vast wel weten dat jullie zo lang erover hebben gedaan om zwanger te worden. Maar er zijn misschien ook mensen die hier niet goed over nadenken en met de vraag komen of er nog een kleintje bij komt. Laat die mensen lekker vragen, jij weet wel beter meis. Ik denk ook niet dat ze het verkeerd bedoelen. Maar jij hebt nu een gezond kindje, en dat is het belangrijkste. Mocht je nog een tweede willen dan zal ik voor jullie duimen!!!!!!!