{{ message.message }}
{{ button.text }}

my burdens are my blessings

Omdenken, lering trekken uit, optimisme, TJAKKAAAA, het maakt niet uit hoe je het noemt, maar: My burdens are my blessings.

Afbeelding blog 'my burdens are my blessings' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb in mijn leven heel veel meegemaakt, zowel leuke dingen, als ook diepe doffe ellende. Maar al mijn ervaringen kan ik blessings noemen. De mooie dingen zijn nu mooie herinneringen, en de vervelende dingen zijn gewaardeerde "blessings."

Mijn vader was militair.
- We verhuisden daardoor veel, kon nergens wennen. Blessing: Ik leerde daardoor veel verschillende plekken kennen.
- Hij was daardoor veel van huis. Blessing: Ik zag dat mijn moeder een sterke vrouw was die haar mannetje zelf wel stond, en had dus een goed voorbeeld.
- Door het continuë verhuizen was ik altijd de nieuweling en dus ook altijd het pispaaltje. Ik werd heel veel gepest, en hoorde nooit ergens bij. Blessing: Ik leerde daardoor mijn eigen weg te volgen, leerde zelf na te denken en niet domweg de massa te volgen. Ik leerde veerkrachtig te zijn ook al besefte ik dat nog niet.
- Hij had de kans meer vreemd te gaan, en deed dat ook. Blessing: Ik zag hoeveel leed zoiets kan veroorzaken en wist dat ik zoiets nooit zou willen doen, niet vreemd gaan, en niet met een bezette kerel iets beginnen. (Niet willens en wetens iig)

Blessing: Op den duur leerde ik dat hoewel mijn vader duidelijk geen voetstuk verdiende, ik best zijn goede kanten mag waarderen. Dat ik zijn gelijke kan zijn, en hem mijn mening kan en mag geven.

Het duurde lang voor ik een man vond die niet de slechte eigenschappen van mij pa had.
Over mijn "relaties"/vriendjes/flings tot mijn 22ste kan ik kort zijn. Blessings: Ik leerde de liefde kennen, ik leerde mijn sexualiteit kennen, ik hield mijn oudste dochter over aan de langste relatie destijds.
Op mijn 22ste kort voor mijn 23ste ontmoette ik mijn ex-man, na via de tel aan elkaar voorgesteld te zijn door een wederzijdse kennis, en enkele weken via de telefoon contact te hebben gehad, ontmoette ik hem voor het eerst. Mijn eerste gevoel de eerste seconde was er 1 van onbehagen ... En toen lachtte hij een ondeugend lachje met twinkelende ogen. ...  Blessing: Ik weet nu dat ik altijd naar mijn instinct moet luisteren.
Hij mishandelde me uiteindelijk zowel mentaal als fysiek (overigens zal het denk ik maar heel weinig voorkomen dat een vrouw alleen fysiek mishandeld wordt.) Blessing: Ik leerde hoe veerkrachtig ik was, hoeveel ik kan overwinnen, ik kreeg uiteindelijk juist meer zelfvertrouwen dan hij ooit stuk had gemaakt, zeker toen ik uiteindelijk ontdekte dat hij eigenlijk gewoon het schoolvoorbeeld van een psychopaat was. ... Hey, ik ben dus gewoon geweldig, en een powervrouw. Hij zag dat ook, en uit angst dat ik zou zien hoeveel beter ik ben dan hij, probeerde hij uit alle macht me kapot te maken ... ;-) 

Toen ontmoette ik mijn lieve schat, met wie ik nu al ruim 6 jaar samen ben. In 2014 raakte ik zwanger, en in Oktober beviel ik na een zware zwangerschap, en zowel ingeleide bevalling als uiteindelijk spoedkeizersnede van ons mooie meisje. Na 5 weken kreeg ik een dubbele long-embolie. Dat blijkt een relatief veel voorkomende complicatie na een keizersnede te zijn. Blessings: Mijn mooie jongste dochter, ik heb geleerd dat ik ook sterk ben als ik m'n zwakte soms toegeef. (Ik heb enkele weken kalmerende middelen nodig gehad om de doodsangst die ik toen kreeg onder controle te krijgen. maar na nog geen 2 maanden kon ik alweer volledig zonder.)

Mijn oudste dochter heeft een handicap. Blessing: Ik leer heel veel over ons zorgstelsel en scholenstelsel. Ik leer creatief te worden in het geven van duidelijke uitleg aan mijn dochter. Ik heb geleerd echt te vechten voor mijn kinderen. 

Ik heb 2x in mijn leven een bevestigde zwangerschap voortijdig zien eindigen. Blessing: Ik mag mezelf moeder van 4 noemen, 2 vlinderkindjes en 2 prachtmeiden.

Mijn lieve schat werkt keihard, en soms heb ik dagenlang geen Quality time met hem, maar: (Blessings:) ik weet dat hij ons allemaal een betere toekomst gunt, ik ben blij dat de meiden daardoor een goede arbeids-ethos zullen krijgen, en ik krijg daardoor de ruimte moeder te zijn en te studeren voor mijn(onze) toekomst.

Mijn jongste prinsesje heeft een sterk karakter, is soms stronteigenwijs(heeft ze niet van een vreemde hoor ... ;-) ) en heeft een temperamentje. Blessings: Ik leer meer geduld te hebben, en ik weet dat zij zich later niet zomaar de kaas van het brood zal laten eten.

Overige blessings?

- Ik heb hele lieve familie, en voel me altijd gesteund.
- Ik heb een paar lieve vrienden die mij nemen zoals ik ben, en die op hun beurt ook altijd bij mij terecht kunnen.
- Ik ben ooit getest en bleek hoogbegaafd, dus er ligt een hele grote wereld voor me open.
- Ik heb een gezonde dosis humor, en laat me door al mijn ervaringen niet snel meer van de wijs brengen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je