{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mooie & zware tijd part 2

De reacties & het eerste trimester

Afbeelding blog 'Mooie & zware tijd part 2'

Part 2 van mijn verhaal

4 weken zwanger de eerste spannende weken beginnen nog niemand die je het kan vertellen. Mijn mama heb ik het gewoon verteld ik moest het aan iemand kwijt want jeetje wat is dat eng zeg die eerste weken is alles wel goed daar in mijn buikje?  Met 5 weken hadden we een trouwfeest van onze beste vrienden ik dronk die dag natuurlijk niks van alcohol maar omdat ze wisten dat we bezig waren voor een kindje vroegen ze direct van ja ist zover? Wij smoesjes versinnen want wij wouden eigenlijk onze beste vriend op zijn trouw vragen Peter te worden wel vroeg in de zwangerschap maar het leek ons een mooi moment.  Avonds ook gevraagd op het feest en hij zij Ja! Het was heel veel eten op het feest en ik kreeg avonds ineens heel veel steken in mijn buik waardoor we vroeg zijn moeten doorgaan ik was bang dat er iets niet klopte maar blijkbaar hoorde dat bij de zwangerschap en het begin.

Op 7 weken heb ik het tegen mijn bazin verteld die ook gelukkig razend enthousiast was!  Op 10 weken ging het minder ik was zo zo zooooo moe wat is dit Toch? Ik doe niet anders als slapen en ik blijf zoo moe.. wat voel ik mij slecht toch maar even naar de dokter die mij toch 2 weekjes rust voorschreef ik heb gewoon hele dagen lopen slapen gelukkig ging het na 12 weken beter.

Dan 12 weken de eerste echo wat is dat spannend en dan zie je voor het eerst een piepklein kindje en hoor je het hartje bonzen tranen in mijn ogen wat was ik gelukkig! 

Na de echo konden we het iedereen vertellen maar wat zouden de reacties zijn? Ik was namelijk nog maar 21 jaar mijn vriend is wel al 29 maar toch... gelukkig viel het erg mee er zijn er wel die gevraagd hebben waarom zo jong? Ik was er gewoon klaar voor Ik wou altijd al jong mama zijn. Mijn papa vond ik het spannendst maar ook zijn reactie viel reuze mee en mijn zus wou heel graag zijn meter worden het 2e trimester ging beginnen ik kan nu echt gaan genieten!!


Morgen om 20.00 komt part 3 het 2e trimester online! 

.


Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je