{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geen moment meer missen van je kindje?

Je kind voor het eerst naar de kinderopvang brengen. Het is voor jonge ouders, en met name moeders, een hele stap.

Afbeelding blog 'Geen moment meer missen van je kindje?' Achtergrond blur afbeelding

Natuurlijk heb je vertrouwen in de pedagogisch medewerkers. Je hebt de kinderopvang organisatie en locatie met zorg uitgezocht want je wil het beste voor je kind. Maar toch. Het gaat allemaal zo snel voorbij. Voor je het weet zijn ze uit de luiers, wat overigens voor veel ouders een hele fijne ontwikkeling is. Maar wat nou als ze haar eerste woordjes zegt of haar eerste stapje zet. En jij bent er nét even niet bij.

Veel moeders zullen het ongetwijfeld een keer hebben meegemaakt: Je komt je kindje ophalen aan het einde van de dag. De pedagogisch medewerkster ziet je al aan komen wandelen en zwaait enthousiast. Ze pakt je kleine meid uit de stoel en trots als ze is, vertelt ze je dat Emma vandaag voor de eerste keer op het potje heeft geplast. Alsof het haar eigen kindje is. Met een hoge stem vol enthousiasme vertelt ze het ook nog eens aan Emma zelf: “Heeft Emma op het potje geplast vandaag, wat zal mama trots zijn?” De blijdschap spat er vanaf. Waarbij de pedagogisch medewerker het ook nog eens voor elkaar krijg dat Emma de grootste glimlach op haar gezicht heeft.

Natuurlijk ben je als moeder zo trots als een pauw. Iedere mijlpaal is bijzonder. Helemaal als het om je eerste kindje gaat. Maar op dat moment is het lastig om een overtuigende glimlach op je gezicht te toveren. Het schuldgevoel dat iedere ouder weleens heeft, knaagt aan je. Helemaal na een dag hard werken waarbij je maar net de deadline heb gehaald. Het valt je zwaar. Je beseft dat je wellicht al deze belangrijke momenten moet missen omdat je als moeder gekozen hebt om te werken en je je kindje dus naar de kinderopvang brengt. En niet één dag, nee, maar liefst drie.

De eerste jaren vormen de basis voor de toekomst van je kindje. Mijlpalen volgen zich razendsnel op, en daar ben je als werkende ouder nu eenmaal niet altijd bij. Gelukkig kun je al die mooie en belangrijke momenten met elkaar delen. Via een ouder portaal kun je foto’s, filmpjes en verhalen bekijken en bewaren. Of doorsturen naar opa en oma. Zo hoef je geen moment de missen. En dat is maar goed ook, want zoals Herman van Veen het al eens zong; “Van de pot naar de w.c., gaat een, twee, hupsakee.”

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je