{{ message.message }}
{{ button.text }}

'Monster in law part 2"

Het tweede deel van mijn blogs over mijn bemoeizuchtige schoonmoeder die het liefst onze bruiloft (en de rest) helemaal alleen regelt.

Afbeelding blog ''Monster in law part 2"'

Dacht ik toch dat we het ergste (de jurk en het "feest") wel hadden gehad bij het plannen van de bruiloft, maar dat viel toch even tegen.. Want behalve dat het allemaal niet zo "hoort", was er ook nog een waslijst aan familie, vrienden en vage kennissen die er wel bij hoorden te zijn volgens mijn schone moeder. Nadat wij meerdere keren hebben uitgelegd dat we het klein wilden houden en alleen de mensen erbij wilden hebben waar wij veel contact mee hadden en die belangrijk voor ons zijn. Dus geen achter-achter-achter ooms en tantes, geen verre familie die we al jaren niet hebben gesproken, geen kennissen van haar enz.. Dit kwam niet aan en toen ze weer om uitnodigingen kwam vragen (viel me nog mee dat ze die niet zelf even geprint had) is mijn vriend ontploft en hield ze er even over op. Even. Maar uiteindelijk na ronde 2 (en dertig) kwam de boodschap aan en zijn er geen uitnodigingen terecht gekomen waar ze niet hoorden.

Eindelijk was het dan zover! Mijn vader kwam mij ophalen zodat ik me bij hun thuis klaar kon maken, mijn vriend zou dan naar het huis van mijn ouders komen en daar zouden wij elkaar voor het eerst in jurk en pak zien, spannend! Heerlijk is dat, je make-up wordt gedaan, je haar, echt genieten! Toen mijn make-up klaar was en ik net in de stoel zat om mijn haar te laten doen kwam ze binnen vallen. Gelijk commentaar op mijn kapsel (nee dit zit nu zo omdat ze er nog mee bezig is, denk na!) en de kapster vertellen hoe ze het allemaal kon doen (want dat weet ze zelf uiteraard niet..). Gelukkig zag mijn moeder mijn gezicht betrekken en heeft ze haar afgeleid met iets dat geregeld moest worden geloof ik, ik heb er niet meer op gelet want ik was druk met genieten ;)

Eindelijk kwam mijn vriend er dan aan en de fotograaf maakte een foto van hem terwijl hij aanbelde. Mijn ouders hebben niet heel veel ruimte bij de voordeur, en met jurk was dat helemaal een opgave, dus ik bleef op afstand staan en wilde mijn vriend naar binnen laten komen ipv dat ik de deur open deed. Terwijl mijn vriend al bij de deur stond begon zijn moeder nog even moeilijk te doen over hoe het eigenlijk "hoort", want er hoorde toch wel een foto te zijn van ons terwijl ik de deur open doe.. Nou nee. Wij doen het op deze manier, get over it! Dus, eindelijk de deur open, mooie foto's, tranen, knuffels en op weg naar de trouwlocatie!

Wat een dag, we hebben onwijs genoten en alle lieve mensen om ons heen hebben ervoor gezorgd dat we een super trouwdag hebben gehad! Natuurlijk probeerde mijn schoonmoeder nog wel een aantal dingen over de dag anders te laten lopen via onze ceremoniemeester, maar die heeft dit gelukkig voor ons opgelost dus (ik zal eerlijk zijn: heb haar niet opgezocht op deze dag als het niet hoefde) we hadden uiteindelijk een topdag!

Een tijdje na onze trouwdag zijn mijn man en ik op huwelijksreis geweest, even weg, even lekker met z'n tweetjes, niemand die ons lastigvalt.. Als er geen mobiele telefoons bestonden..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je