Snap
  • Mama
  • Gezond

Mommy's planking challange

#1 Ik ga er dan toch aan geloven! Ik ga de komende weken een challange doen. Wie doet er mee?!

The sugar challange

Nee hoor, dit is niet de challange die ik ga doen! Deze is voor mij veel te hoog gegrepen om zo veel redenen. Maar ik ben wel geinspireerd geraakt door de mama die hier afgelopen week een blog over schreef. 

Ik wil heel graag iets aan mijn gezondheid en mijn flubber baby buik doen. Ik hoef niet persee af te vallen maar als dat er gratis bij komt vind ik dat oke :)

Gezond eten is duur

Gezond eten is duur?! Waarom in gods naam is gezond eten duur?! Zeer frustrerend. Wij zouden, als het te betalen was het liefst alles biologisch en zonder toegevoegde suiker eten. Met ons budged gaat dat helaas niet. Sinds kort zitten we zelfs bij de voedselbank. Ik ben hier super dankbaar voor! Maar als je dan zoiets als een suger challange wil doen is dit niet haalbaar. Je eet wat je krijgt en dat doen we met liefde! 

The planking challange

Dus nu ben ik "The planking challange" aangegaan! Met planking span je heel veel spieren aan en hiermee hoop ik wat sterker te worden en wat aan mijn buikje te doen! Mischien vul ik hem uiteindelijk wel aan met een buikspier challange ofzo, haha. Maar voor nu is deze challange heel geschikt voor mij. 

Het kost je als drukke mama (want dat zijn we allemaal!) weinig tijd! De eerste paar dagen zelfs minder dan een minuut. Je kan hem ook vaker op een dag doen. Bijvoorbeeld tijdens het middag dutje van de kids en dan voordat je zelf naar bed gaat?

Ik heb mijn eigen schemaatje al in elkaar geknutseld vanmiddag. Zoals je kan zien is mijn doel (voor nu) om 3 minuten planking, achter elkaar te kunnen vol houden, na een maand.

(Ik ga niet elke dag een blog schrijven over of mijn challange gelukt is die dag. Ik zal weekelijks een overzicht maken!)

My water challange

Verder heb ik een makkelijke, goedkope challange zelf bedacht. Ik ga vanaf morge elke dag 8 glazen water drinken. Ik ga mijn kids hierin mee trekken. Niet dat ze ook 8 glazen water hoeven te drinken hoor, haha!! Maar vaker een sapje of chocomel vervangen door water.

Water is zo goed voor een mens en ik denk dat vele dat vergeten zijn. Het reinigdt AL je organen!! Daarbij zitten er geen toegevoegde suikers en/of kleurstoffen in dus je komt er niet van aan :)

Minder snacken

Snacken is voor mij heel makkelijk. Je trekt het papiertje van een koekreep met chocola en caramel vulling af en je eet hem op. Ik ben zo iemand die (nog wel) alles kan eten wat ik maar wil en ik kom niet aan. Ik verlies mijn baby vet daarin tegen ook niet, dus ik val ook niet af!

Maar ik vind het gewoon belangrijk om gezonder te gaan leven. En als je budged of je levens situatie dat niet toe laten dan moet je creatief zijn, of vaker zo'n lekkere suikerwafel laten liggen (OMG mijn verslaving!).

Vanaf morge zal ik beginnen met de challanges! Doe ook lekker mee!!

HAPPY PLANKING! :)


8 jaar geleden

ik zal eerst je schema even goed bekijken en dan denk ik er nog even over na. Het voelde wel heel goed om iets voor mijn lichaam te doen, dsu wie weet ;)

8 jaar geleden

Ik zal ik mijn volgende blog hier over wel een duidelijkere foto van mijn schemaatje bijvoegen! Ik heb hem zelf gemaakt en aangepast! Mischien lukt deze dan wel, als je het nog is wil proberen teminste :D

8 jaar geleden

Ik had een schema van interneet, waarbij je eerst 2 dagen 45 seconden deed volgens mij, dan 2 dagen 15 of 20 seconden meer en dan weer 2 dagen hetzelfde aantal seconde meer en dan een dag rust. Maar het was in dat schema wel zo dat na die dag rust ik ineens het dubbele aan seconde meer moest doen en dat lukte me toen niet... Heb nog een paar dagen geprobeerd om dan 90 seconden te doen, maar zelfs daarna lukte het me niet om verder uit te breiden. Ach ja, ik had het in ieder geval geprobeerd. Dat is ook wat waard toch? :)

8 jaar geleden

Ik hoop ook dat het goed gaat, ik geloof van wel ik ben een echte doorzetter, hihi :) Had je het voor jezelf de secondes iets te snel opgebouwd mischien?