{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mommy's big dream.

Deze Mama heeft al sinds haar 13e een droom.. Maar deze durf ik tot nog toe niet uit te laten komen..

Afbeelding blog 'Mommy's big dream.  ' Achtergrond blur afbeelding

Dan zit ik op de fiets naar werk. Van het enige muziek momentje van de dag te genieten en dan baal ik dat ik niet alleen ben.. In een ruimte, zonder deuren of ramen, waar niemand me hoord of ziet en dat ik lekker mee kan zingen! 

Op de fiets analyseer ik alle noten die de zanger/zangeres zingt. En neem ik alle "yeaaaahhh's" en "Oooohhooooohh's" in me op. Vervorm ze in mijn hoofd of ik onthoud ze goed. Ik maak van de background vocals een duet en maak uithalen langer. Mijn ademhaling gaat mee met het liedje maar echt alleen heel diep in mijn keel, zodat niemand het door heeft, ziet of hoord. Ik zet mijn stem bereik in mijn kopstem als het liedje in kopstem word gezongen. Als je vaak zingt weet je precies wat ik bedoel, haha! Maar echt zingen, hard op, omringt door mensen, omg nee..

Dit was niet altijd zo. Vroeger HIELT ik van zingen in het bij zijn van andere. Dan zong ik een Enrique Iglesias liedje voor mijn vriendinnen die me dan aangaapte van verbazing. Zong ik mee als Kelly Clarkson op tv was en kreeg ik altijd grote complimenten van vriendinnen. Ook was ik mega fan van Evanescence en het grootste complimend dat ik ooit kreeg was van een vriend die zei: 'Ik hoor het verschil tussen jou en haar niet eens!' Ik hielt er ook van om alleen te zingen en in het bijzonder met mijn broertje. Dan kon ik ook wel is foute maken of vals zingen, dat boeide me dan niet. 

Nu, jaar na jaar als The Voice op tv komt denk ik: 'Dat wil ik ook..' maar ik durf het niet. Mijn angst komt voort uit mijn perfectionisme. Dit is een van mijn eigenschappen waar ik heel trots op ben! Maar vaak doet ie me ook de das om. Zoals hier mee dus.. Mijn alle grootste nachtmerrie is een valse noot of verkeerde uithaal in het bij zijn van iemand.. Dan denken ze natuurlijk meteen: 'Jezus, deze kan echt niet zingen! Dikke NEEEE!!'. Het is zelfs zo erg dat ik mijn eigen stem niet eens durf op te nemen omdat ik bang ben om op deze manier over mezelf te denken. Echt compleet belachelijk!! Mischien heb ik ook wel een beetje last van faalangst ofzo..

Ik zeg tegenwoordig ook niet meer tegen mensen dat ik zing. Dat willen ze dan natuurlijk horen. Ja, nu vertel ik het aan jullie allemaal.. I know.. Jammer genoeg kan ik geen filmpje of geluid uploaden, dat heb ik niet en durf ik niet. Ik heb deze maand pas tegen mijn vriend vertelt dat ik zing/vroeger zong. Pfff.. 

Het is erg moeilijk, deze gevoelens te hebben, ze willen er steeds meer uit maar ik ben bang!! Om te falen! Om het niet perfect te doen!

Ik heb vorige week in een opwelling mijn broertje gevraagt of we iets kunnen opnemen.. Bij hem durf ik het wel.. ALS het goed word, zal ik het uploaden, ooit, op een dag, in de verre toekomst..

Mischien moet ik niet zo'n mega pussy zijn en het gewoon doen!!!!? Of niet?

What's your biggest dream?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je