{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mommy Tag: over mijn leven als mama

Een leuke tag met 20 vragen en antwoorden over moederschap, een kijkje in mijn leven als mama.

Afbeelding blog 'Mommy Tag: over mijn leven als mama'

Ik heb ze al vaak voorbij zien komen in verschillende blogs over verschillende onderwerpen: tags. Tags zijn leuke vragenlijsten die door bloggers worden ingevuld. Onlangs kwam ik op Blogmama deze leuke Mommy Tag tegen. De tag bestaat uit 20 leuke vragen over het moederschap die ik voor jullie ingevuld heb. Ben jij zelf ook blogger? Neem dan gerust deze tag van mij over :)

proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkende mama. Ik heb een betaalde baan voor 32 uur per week en daarnaast werk ik nog een wisselend aantal uren voor mijn eigen bedrijf Lovely Blogs & More.

2. Zou je het anders willen?

Ik zou eigenlijk wel heel graag 24 uur per week willen werken zodat ik iets meer tijd heb om privé alles in balans te houden. Helaas is dat nu nog niet mogelijk, maar ik werk er hard voor om dat in de toekomst wel mogelijk te maken.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Mijn zoontje Dévi heeft altijd in zijn eigen bedje geslapen m.u.v. een enkele keer dat hij echt niet wou slapen omdat hij bijvoorbeeld ziek was o.i.d. Toen hij nog een kleine baby was sliep hij overdag vaak in de reiswieg of in de box. Later sliep hij één à twee keer per dag in zijn eigen bedje.

4. De beste aankoop voor je kindje?

Er komen zo geen specifieke aankopen voor Dévi in mij op, maar wat ik wel twee hele fijne aankopen vond waren een luiertas en een babyfoon. Ik had eerst een gewone handtas als luiertas, maar na een jaar (!) was ik hier helemaal klaar mee en heb ik alsnog een luiertas aangeschaft. Superhandig en echt onmisbaar! In het begin had ik ook geen babyfoon, hierdoor sliep ik heel slecht, omdat ik telkens bang was dat ik Dévi niet zou horen. Vanaf het moment dat we een babyfoon hadden kon ik eindelijk weer rustig slapen.

5. Hoeveel kinderen wens je?

Daar zijn wij nog niet helemaal over uit. Soms willen we heel graag nog een tweede, maar we twijfelen ook vaak of het niet gewoon goed is zo.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Niet zo vaak als dat we zouden willen, maar we maken er zeker tijd voor. Ik denk dat wij gemiddeld ongeveer één keer per twee maanden samen iets leuks doen. Dan gaan we naar de bioscoop, het theater of gezellig uit eten.

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Dévi is een echte jongen en gek op spelen met autootjes.

proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Helaas wel, dit waren dan vaak kleertjes of schoentjes die niet goed pasten of die ik achteraf toch niet zo mooi vond.

9. Het favoriete eten van je kindje?

Sowieso al het eten dat begint met een P zoals pannekoeken, patat, pizza enz. Pasta is ook zeker een favoriet!

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Wij hadden een drie-deurs auto en hebben na de geboorte van Dévi een vijf-deurs auto aangeschaft. Ook hebben we een tweede auto aangeschaft zodat ik Dévi makkelijk en op tijd kon brengen en halen.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik weeg momenteel precies hetzelfde, echter tot een paar maanden geleden woog ik ongeveer 3 kilo zwaarder.

12. Wat is je droom vakantie met kids?

Wij gaan binnenkort twee weken naar Curaçao met zijn drieën. Mijn vriend komt daar vandaan en het is al drie jaar geleden dat wij daar zijn geweest. Dévi is toen wel mee geweest, maar hij was nog maar 9 maanden en kan zich er natuurlijk niets meer van herinneren. Het is echt geweldig om Dévi nu alles te laten zien en beleven wat hij tot nu toe alleen op foto’s heeft gezien.

proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com

13. En je droom vakantie zonder kids?

Een stedenstrip naar een mooie stad zoals bijvoorbeeld Barcelona, heerlijk shoppen, uit eten, op stap en op het strand genieten. Maar niet langer dan een weekend hoor, anders ga ik Dévi teveel missen ;)

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Het leven is een stuk drukker geworden, maar ook een stuk leuker. Ik heb veel meer aan mijn dagen, omdat Dévi elke dag tussen 7:00 en 8:00 wakker is.

15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)

Dévi ontzettend zie genieten van een uitje of een gezellig momentje zoals samen een ijsje eten. Dan zie ik hem echt helemaal glunderen en dan verteld hij ook echt hoe geweldig hij het vind. Of als hij zegt: ‘mama ik hou van jou’.

16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Overal en nergens, o.a. bij de Zara, H&M, C&A, Hema en de Wibra. Een leuke webshop waar ik vaak merkkleding met korting koop is Kinderkleding-tekoop.nl.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Ik gebruik altijd camouflagestift en poeder (voor mijn mamawallen :-D) met daarbij oogschaduw, mascara en lipgloss. Verder gebruik ik diverse haarproducten om mijn krullen in bedwang te houden, zoals schuimgel, wax en haarlak. Sinds kort ben ik ook weer helemaal in to nagellak, body lotion etc. Ook draag ik altijd een lekker geurtje.

18. A-merk of huismerk?

Dat verschilt, ik let altijd goed op aanbiedingen, maar van bepaalde producten heb ik altijd hetzelfde merk. Kruidvat eigen merk is ook een favoriet van mij.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja, ik wou van jongs af aan altijd al moeder worden.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

De onvoorwaardelijke liefde tussen moeder en kind en de vele onverwachte knuffels, kusjes en liefdesverklaringen.

proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je