{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mom life raw tag

Over de rauwe kanten van het moederschap

Afbeelding blog 'Mom life raw tag' Achtergrond blur afbeelding

Mom life raw tag

Een tag over de rauwe kant van het moederschap. Komt ie:

1. Beschrijf jou dag als moeder vandaag in één woord en leg kort uit.

Voldaan.  Het was een heerlijke dag. M'n oudste ging naar school en kwam tevreden thuis, mijn dreumes speelde heel lief ,  en ik werd overladen met kusjes en knuffels. Mijn tweeling gaf me vanmiddag een rustmomentje, ze sliepen heerlijk. Ik kwam zelfs toe aan 't huishouden. Kortom, een fijne dag.

2. Wat is het meest uitdagende gedeelte om te connecten met andere moeders?

Ik heb daar eigenlijk niet zo veel problemen mee. Ik heb heel veel contacten gekregen via instagram met andere (tweeling) mama's wat ik super tof vindt. En tuurlijk heb ik buiten social media ook contacten met andere mama's. Het is fijn om ervaringen en tips uit te wisselen met elkaar.

3. Deel één vreselijk poepmoment. Die hebben we allemaal.

Eigenlijk gaat het hier redelijk goed en ken ik dat niet zo.. Zou je niet zeggen he met vier kindjes in de luiers. Tuurlijk is er wel is één die doorgelekt is, maar daar blijft 't zeg maar ook bij.

4.hoe ga je om met publieke driftbuien van je kinderen?

Haha, het lijkt alsof ik er heel rustig onder blijf. Doe ik ook, maar het zweet breekt me wel overal uit. Laatst nog, mijn eigenwijze peuter wilde niet de supermarkt binnen. Met als gevolg dat ie buiten op de grond gaat zitten en 't op 't krijsen zet. Omstanders lachen erom, maar ik kan op dat moment wel huilen. Gelukkig duurt 't maar even.

5. Eerlijk. Hoeveel schermtijd heeft jouw kind?

Sinds de komst van de tweeling, wel meer als voorheen. De jongens zitten elkaar geregeld in de haren, en weten precies als ik mijn handen even niet vrij heb. Als de meisjes een fles krijgen, zet ik een filmpje op. Vind ik helemaal prima.

6. Wat is jullie makkelijke go-to-avondmaaltje wat jullie (te vaak) eten?

Rijst met saus! Vinden wij allemaal heerlijk. Vooral de kids. Dat vind ik wel 't belangrijkste. Als zij maar genoeg (gezonde) voeding binnenkrijgen.

7. Heb je vandaag geschreeuwd, gehuild of het moeilijk gehad?

Nee. Het was vandaag zo'n fijne dag. Geloof me, die dagen zitten er ook tussen hoor maar met dagen zoals deze kan ik mezelf weer even opladen.

8. Wat was het beste moment vandaag als moeder?

Dat was toch echt wel vanmiddag toen ik werd getrakteerd met knuffels en kusjes van de jongens, en lachjes van de meisjes. Zo leuk om te zien.

9. Wat is je geheime quilty pleasure om jezelf te belonen als moeder?

Als alle kindjes op bed liggen 's avonds op de bank met een glas wijn, wat te knabbelen en een leuke serie op. Heerlijk. Het liefst met de husband. Gezellig!!

10. Hoe vaak ervaar je schuldgevoelens als moeder?

Heb ik best vaak last van. Kan me soms wel druk maken om,' heb ik mijn kinderen genoeg aandacht gegeven?', 'heb ik de aandacht goed verdeeld?' ik doe mijn best, en doe wat ik kan. Meer kan ik niet doen, toch? Zou soms best is wat minder onzeker willen zijn.

11. Deel één ding over het moederschap waar meer over gepraat/gedeeld moet (kunnen) worden.

Dat het moederschap niet altijd rozengeur en maneschijn is. Het lijkt soms dat dit niet gedeeld mag worden? Omdat het ondankbaar klinkt als je het soms zwaar vind.

Laatst belde ik mijn moeder huilend  op of ze de jongens even mee wou nemen. Ik schaam me hier niet voor. Ook dit mag er zijn.

Het is een rijkdom, en ik hou heel veel van alle vier, maar ik vind dat het moederschap twee kanten heeft. Een kant met zorgen, drukte en slapeloze nachten.

En natuurlijk zitten er ook dagen tussen dat alles wel op rolletjes loopt, en ik zelfs toekom aan het huishouden. Op die dagen dat het niet zo lekker loopt, zorg ik ervoor dat iedereen gewassen en gevoed is, en daar laat ik het dan maar bij. De was of het huishouden komt dan morgen wel weer. Soms lekker even alles loslaten. Ik geniet echter wel enorm van 't moederschap. Dit is wat ik altijd heb gewild. Dankbare mama hiero.

Voor alle mama's die denken dat ze de enige zijn, die het soms moeilijk vinden, je bent niet alleen.

Zo, ik heb 'm ingevuld, wie doet er nog meer mee? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je