Snap
  • Mama
  • borstvoeding
  • kunstvoeding
  • mombashing

Mom bashing..?

Afgelopen week ben ik behoorlijk geschrokken van de reacties op mijn blog Magische moedermelk.
5 jaar geleden

Helaas zijn er genoeg mensen die geen respect voor een ander op kunnen brengen. Super als iemand borstvoeding kan geven! Maar helaas, is er zoals Brenda al aangaf, voor moeders die flesvoeding moeten of willen geven, inderdaad vrij weinig informatie te vinden. En dat kan best frustrerend zijn.. (maar dan nog hoeft dat niet op andermans blog afgereageerd te worden!) Ik heb helaas de andere kant meegemaakt, aangezien medisch gezien, borstvoeding geen optie was. Zoekende naar informatie, smeken om informatie bij de klantenservices, omdat de fabrikanten van flessen niet eens hoeven te vermelden of de spenen Latex bevatten (ben zelf allergisch, dus was cruciale info) Jagend op flesvoeding, omdat de kleine maar tegen 1 merk hypoallergene voeding kon, die helaas toen heel slecht verkrijgbaar was.. En vreemde mensen in winkels die dan tegen je zeggen dat je “maar borstvoeding had moeten geven” en dat je arme kind door je slechte gedrag nu honger moet leiden.. Ergens een flesje geven en een grote bek krijgen van borstvoedende dames dat je een slechte moeder bent die geen kind verdiend. En de topper “als je borstvoeding had gegeven, zou je kind geen autisme hebben”. Ja.. dan is het frustrerend om weer een blog te zien over alle voordelen van borstvoeding, doch nog altijd geen excuus voor de reacties die jij hebt gehad!

5 jaar geleden

Gelukkig tot nu toe nog geen nare ervaring gehad met borstvoeding geven en heb er ook gewoon lak aan wat mensen er van vinden ! Nu bij mijn 3de kindje is het eindelijk gelukt om borstvoeding te kunnen geven , bij de 1ste was ik vrij jong en had ik zoiets van doe lekker de fles bij de 2de wilde ik het wel proberen maar na 3 dagen ermee gestopt omdat ze niet goed aanhapte en ik er geen goede begleiding van de kraamhulp erbij kreeg ! Nu is mijn 3de 4 maanden en gaat het super goed ! Dus fles of borst iedereen moet doen waar ze zich goed bij voelt . Het valt me wel op dat ik op openbare plekken zoals dierentuin of pret park maar heel weinig moeders tegen kom die ook borstvoeding geven !

5 jaar geleden

Ik herken al dat geklets over 2 kampen (borstvoeding en kunstvoeding) he-le-maal niet! Ik heb mijn 3 kinderen alle 3 ruim een jaar borstvoeding gegeven, en ik heb overal waar het nodig was gevoed: in wachtruimtes, in restaurants, in het vliegtuig, op een terras, ga zo maar door. Ik deed het zelf soms liever niet als het erg druk was, maar als de baby moet eten dan is dat het enige dat telt. Wel altijd discreet, maar niet met de baby volledig bedekt of zo. Niet 1 keer heb ik nare opmerkingen gekregen. Niet eens rare blikken. Misschien ook omdat het me echt geen reet interesseert wat anderen ervan vinden dat ik zit te voeden. Ik kijk op zo'n moment alleen naar mijn kleintje.

5 jaar geleden

Wat kunnen mensen inderdaad kortzichtig zijn. Ik heb met beide dames van mij borstvoeding mogen geven. Het heeft z'n voordelen (besparen op voeding en als ze honger hebben is t altijd bij de hand en op temperatuur ?) en zn nadelen stuwing, lekkende borsten op momenten dat je het even niet kan gebruiken en de drang van je lichaam om elke baby die huilt te willen voeden?? Helaas waren het bij mij ook vaak de andere mensen die je in een "kamp" plaatsen, en dan laten we het nog maar niet over de opmerkingen beginnen! Net of je hongerige kind voeden iets vies is: Ga maar even op het toilet voeden mevrouw! Wij vinden dit niet smakelijk... Nou op die opmerking heb ik dus gezegd: mooi dit is toch een lunchroom? Mijn kind gaat nu lunchen (hierbij heb ik, heel slecht, mijn volledige borst uit mijn voedingsshirt gehaald waardoor de klagende vrouw volledig zicht had op mijn lunchende dochter??? Aan iedereen die borstvoeding wil geven kan ik alleen maar zeggen: mooi als t kan en zo niet? Lang leve flesvoeding! Want na zes maanden wou ik mijn eigen borsten ook wel weer terug ?