{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mom bashing..?

Afgelopen week ben ik behoorlijk geschrokken van de reacties op mijn blog Magische moedermelk.

Afbeelding blog 'Mom bashing..?' Achtergrond blur afbeelding

Naast mijn eigen website, deel ik mijn blogs ook op Mamaplaats, een platform waar je je blogs mag delen. Mamaplaats deelt verschillende blogs op social media en zo ook mijn blog, Magische moedermelk. Super leuk! Ze hebben al vaker blogs van mij gedeeld en de reacties zijn altijd leuk. Deze keer was het helaas anders.

Naast de leuke reacties, ervaringen en respectvolle; niet mijn ding, kwamen ook minder leuke reacties. Kotsende smiley’s, denigrerende reacties als; goed bezig hoor, je krijgt een sticker! Er werd gezegd dat de blog kwetsend zou zijn voor mama’s die geen borstvoeding kunnen geven. Zelfs het woord mom bashing viel!

Eigenlijk vind ik het te gek voor woorden, maar ik voel me geroepen hier op te reageren. Nergens in de bewuste blog heb ik mij uitgesproken tegen kunstvoeding. Dat heb ik overigens in andere blogs ook nooit gedaan. Ik geef borstvoeding, dat is mijn keuze en ik ben daar trots op. Dat mag toch? Ik zeg daarmee niet dat kunstvoeding niet goed is. Laten we in vredes naam blij zijn dat die optie er ook is! Ik praat en blog over borstvoeding omdat dat is wat ik ken, daar heb ik ervaring mee. Ik zou niet weten wat ik jullie moet vertellen over kunstvoeding behalve dat ik blij ben dat ik Joshua dat kon geven toen ik geen melk meer voor hem had.

Ik blog over borstvoeding omdat ik het jammer vind dat er reacties als; bah, en kotsende poppetjes op komen. Iets dat ZO natuurlijk is, hoe kan daar zo op gereageerd worden? Hoe kan het dat vrouwen niet in het openbaar hun kindje durven te voeden en dat zij in restaurants worden weggestuurd omdat mensen het onsmakelijk vinden? Hoe kan het dat mensen aanstoot nemen aan een baby die eet? Ik begrijp dat niet! Ik vind het zelfs belachelijk! Als we het hebben over mom bashing, wat is dat dan?

Mama’s voelen zich aangevallen als borstvoeding “gepromoot” wordt zoals ik in mijn blog deed. Waarom? Ik vertel jou toch niet welke keuze jij moet maken? Dat mag je echt zelf bepalen hoor! Jouw kind, jouw zaak. Als jij kiest voor kunstvoeding, wie ben ik dan om daar iets van te moeten vinden? Maar ga mij niet de mond snoeren omdat jij blogs over borstvoeding kwetsend vind. Dat is toch de omgekeerde wereld? We leven in een vrij land en hebben gelukkig de mogelijkheid om informatie in te kunnen winnen op openbare bronnen als het internet. Misschien zijn er wel mama’s die borstvoeding geven die iets hebben aan mijn verhaal? Hebben zij dan geen recht op informatie omdat een ander zich daardoor gekwetst voelt?

Waarom laten we elkaar niet gewoon in waarde? Gun ieder zijn of haar eigen mening. Geef je borstvoeding? Super! Geef je kunstvoeding? Ook super! We zijn allemaal mama’s die onze kindjes met liefde en de beste bedoelingen proberen groot te brengen. De ene manier is niet beter dan de andere als jij er 100% achter staat! 

Waarom is het toch dat er nog steeds twee kampen zijn? Waarom is het borstvoeding tegenover kunstvoeding? Waarom voelt men zich aangevallen door de “borstvoeding maffia”? Waarom worden borst voedende mama’s raar aangekeken als zij hun kindjes voeden? Waarom? Ik begrijp het oprecht niet! Jij wel? Let me know!

Vind je het leuk om mij te volgen? Kijk dan ook eens op www.facebook.nl/MamaTassel en www.mamatassel.nl en lees als eerst de nieuwste blogs!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je