{{ message.message }}
{{ button.text }}

MOETEN, MOETEN, MOETEN

Gek hè, die weerstand?!

Afbeelding blog 'MOETEN, MOETEN, MOETEN'

MOETEN, MOETEN, MOETEN ?

En dan vinden wij het gek dat we weerstand krijgen. Onze kinderen moeten steeds meer, wij natuurlijk ook, maar goed, daar gaat het niet over.

Op school, thuis, in het sociale leven, met sporten, bijbaantjes etcetc. Ik word al moe als ik er naar kijk eerlijk gezegd. Vroeger was dat toch echt veel makkelijker. Je hoefde alleen naar school en verder werd thuis alles voor je geregeld. Tenminste bij mij thuis……


DOE ER NIET AAN MEE ?

Nu moet er van alles. Hoge verwachtingen en vooral op school is de druk hoog. Ouders willen het meeste en het beste uit hun kind halen, want anders red je het niet in deze maatschappij.

Als je dan niet zo goed of zo snel mee kunt komen op school of daarbuiten, dan val je op. Dan is er iets niet goed. Onzin natuurlijk, maar zo voelt het wel. Hoeveel moeders (of vaders) zijn er tegenwoordig nog die met een kopje thee en een koekje op hun kind uit school zitten te wachten en die tijd hebben, echt tijd?! Nog afgezien van de vraag of je kind er op zit te wachten, maar afijn……

Kinderen willen hun ouders niet lastigvallen, houden dingen voor zichzelf. Al die ouders die ik nu hoor denken ‘O, maar wij zijn heel open met elkaar of Hier vertellen we elkaar alles’. Allemaal heel mooi natuurlijk, maar zo is het niet. De dingen waar het echt op aankomt, worden vaak niet verteld. Onze kinderen houden teveel van ons. Simpel.


DAN GAAT HET FOUT ?

Daar gaat het dus mis. Ik kan niet omschrijven hoe enorm pijnlijk ik het soms vind om te zien dat ondanks alle goeie bedoelingen, want die zijn er bijna altijd, het toch niet goed gaat.

Een kind die vereenzaamt, buitengesloten wordt en zich daarvoor schaamt. Niet mee wordt gevraagd naar feestjes, wordt uitgelachen op school. Een fiets die ‘gevallen is’, waardoor de lamp er af is enz.

O, wat voel je jezelf dan klein en minderwaardig. Zo zinloos, dom, dik of lelijk. Misschien zelfs wel allemaal. Zet je masker op en hou iedereen voor de gek, vooral jezelf.

Het doet pijn vanbinnen, maar dat laten ze niet zien. Ze zijn boos en brutaal. Bekijk het maar en hup…… daar is de weerstand.

De weerstand waarvan wij denken dat het komt door het ‘moeten’. En ja, natuurlijk speelt dat een rol, een grote zelfs, maar de druk kunnen ze niet aan. Daar ligt het echte probleem. Of eigenlijk, wat de druk veroorzaakt. Alle onzekerheid die daardoor ontstaat en die ze uiten in weerstand.


JIJ MAAKT HET VERSCHIL ?

Ouders, kijk naar je kind, luister naar je kind. Echt! De meest dramatische scenario’s die we om ons heen zien in de krant of op social media, die kunnen wij voor zijn. Als we opletten en als we iets doen. Help je kind stoppen met boos zijn.

Let jij op? Ga jij iets doen?

? Linda

www.kindercoachhetkeerpunt.nl


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je