{{ message.message }}
{{ button.text }}

''moet ik m'n kindje wel op internet zetten''

''bewust wording van het hier en nu''

Afbeelding blog '''moet ik m'n kindje wel op internet zetten'''

Moeder van 2 kids , chronisch ziek, werkende mama, hobby's, een man. Alles wat je dagelijks bezig houd. Je gaat op je automatische piloot, en bent vaak niet bezig met het hier en nu! Denk er maar eens over na hoe loopt je dag hoe vul jij je dag in? ben je inderdaad wel eens een moment bezig met het hier en nu?

Ik zelf ben chronisch ziek en heb door mijn lichamelijke klachten ook angsten op gebouwd het vertrouwen in lijf is weg, ook ben ik door mijn verleden onzeker en sta ik niet sterk in mijn schoenen, en vind het lastig om te leren doseren en grenzen te leren aangeven. Ik krijg op dit moment een intensief therapie met verschillende therapeuten, van een manueel therapeut waar ik dry needling krijg voor mijn pijntjes, tot aan medisch sporten en ook een psycholoog voor mijn angsten in mijn lijf en het sterker staan in mijn schoenen en vertrouwen te hebben in mijn zelf, tot aan pmt en beeldende vormgeving, en ook mindfulness komt aan bod, ik heb in totaal 3 dagen therapie dus vrij intensief, maar dit met grote lijnen om grenzen te leren stellen en om te gaan met mijn ziekte.

Iets waar ik super veel baat bij heb en tot het besef kwam door mindfulness is het hier en nu. Iets wat wij te weinig doen, in ieder geval ik zelf! Het stil staan wat er gebeurt als je je routine volgt in de ochtend wat meer besef van wat er gebeurt, ipv die automatische piloot ''wat meer ontspannen'' er zijn zoveel moeders en vaders met een druk leven of veel werk, maar juist even het momentje in de auto nadenkend over de dag , kijk eens om je heen wat gebeurt er? wat zie je? even je gedachtes verzetten, ik heb gemerkt dat dit mij zo bewuster maakt van alles , samen met mijn kindjes even wat leuks doen en het moment ook echt te ervaren in plaats van die stomme telefoon er bij te pakken, want ja laten we eerlijk wezen ik denk dat 70% van de maatschappij wel dat ding voor minstens 60% van de tijd wel in zijn handen heeft , tijdens het spelen met de kids bijvoorbeeld of denkend aan een restaurant ik kijk om me heen en zie zo 3 a 4 stellen of vrienden die op dat schermpje zitten te kijken, waar is het besef van genieten van het moment gebleven??

Helaas herken ik dit ook bij mij zelf, te veel die telefoon te veel internetten , Social media beheerst mijn leven, het nadenken is het wel goed mijn kids zo op internet te gooien? wat als ze later denken ma waarom deed je dat ? dat zijn dingen die echt wel eens door mijn hoofd gaan hoor! maar toch doe ik het nu .. hoe het over een tijdje is dat zie ik dan wel, maar ik denk er zeker wel aan. Ook ben ik me steeds bewuster van het feit hoe alles mij in mijn greep heeft ik vind het onwijs leuk om foto's te maken en bloggen en voor shops foto's maken of leuke samenwerkingen, daar zal ik dan ook niet zomaar mee stoppen! Maar het is wel dagelijkse routine geworden, ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Een telefoon verslaving kan je het wel noemen, maar ik merk wel steeds meer narigheid op internet, elkaar misgunnen elkaar de les lezen , moedermaffia die zich met zaken bemoeit met zaken waar je niets op te zeggen heb, invullen voor een ander, #doeislief plaats ik vaak , maar dat dit nodig is vind ik al te zot voor woorden, waar zijn soms de normen en waarden, laat iedereen vrij in wat hij of zij zegt of doet of wat hij of zij zijn kindje te drinken geeft ( tuurlijk heb je een mening maar moet dat zo hatelijk) dit soort dingen kosten mij energie en net als Instagram het voelt als een verplichting , alles netjes te houden , leuke dingen te delen, terwijl ik misschien in dat uurtje wat met mijn kindjes kan gaan doen. Daarom vind ik het mooi wat ik nu mee krijg in mijn sessies het kopje bewust wording in het hier en nu , in het zoeken naar mij zelf, Wat is goed voor mij? Wat is goed voor mijn gezin? Wie ben ik? Wat wil ik? Wat zijn mijn doelen? door dit alles wil ik soms even dat stapje terug doen en even nagaan bij me zelf hoe en wat? en vooral even het moment van aan me zelf denken! en even wat meer tijd met mijn gezin.

Dus zoekende ben ik zeker nog naar mij zelf wie ben ik nou echt, wat wil ik nou echt bereiken, maar dat kost tijd, ik probeer voor mezelf meer te genieten en minder te moeten nadenken, minder negatieve energie om mij heen, dat probeer ik ook zoveel mogelijk te vermeiden, ook mijn telefoon laat ik deze week wat meer los en wat meer richten op het hier en nu! Even een time out , al zal ik het daarna weer oppakken en de dingen doen die goed zijn voor mij,

Dus soms is het niet erg een stapje terug te doen of even geen telefoon te openen of is het niet erg als het even te veel is het toe te geven voor je zelf en je even bewust te worden als ouders of kind vrouw of man van het hier en nu. Het leven is al zo kort dus probeer te genieten van de kleine momenten en grote momenten en wees lief!

fijne week liefs.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je