Snap
  • Mama
  • post_short

Wat moeilijk aan opvoeden?

Kinderen opvoeden valt heus niet altijd mee. Wat vind jij moeilijk?

Persoonlijk vind ik het opvoeden moeilijker nu mijn meiden ouder worden. Ze hebben een sterke eigen mening en krijgen steeds meer te maken met 'invloeden van buitenaf'. Zelf vind ik het af en toe best moeilijk om geduldig en consequent te zijn. ( met name omdat de oudste een echte volharder is..)

Wat vind jij moeilijk aan opvoeden?

10 jaar geleden

Dat is niet alleen met peuters, hoor! Mijn meiden zijn 4 en 7, maar ik heb geduldig zijn nog steeds als keihard verbeterpunt. Valt soms echt niet mee..zucht..

10 jaar geleden

Geduld... Ik heb snel zoiets van: bekijk het maar, zeker als er niet geluisterd wordt. Als mn mannetje huilt en maar niet wil zeggen wat er is moet ik soms weglopen en mn man eropaf sturen. Hij wordt wakker: mama, mama, mama. Ja lieverd? Mama, mama, mama. Moet je plassen? Nee, mama, mama, mama. Wil je wat drinken? Ja. Dan moet je eerst plassen weet je nog? Neehee. Wil je drinken? Neehee. Wat is er dan? Ik bah doen. Dus wij naar de badkamer, heel hard huilen en niet willen. Na 5 minuten nog geen plasje gedaan en n snikkend, krijsend kind op de wc. Terug in bed, huilen en mama, mama, mama. Wat wil je dan? Dan heb ik het wel gehad hoor! Dan moet ik wel weglopen voor ik mn geduld echt verlies, want ik wil niet kwaad tegen m doen als hij er niets aan kan doen. Mn man krijgt m dan wel op de wc, zonder problemen. Ik geef toe, best lastig n peuter!

10 jaar geleden

tuurlijk wel! *hoopik*

10 jaar geleden

Dat hoop ik ook, maar ik weet het niet..