Snap
  • Mama
  • baby
  • SingleMommy
  • LoveMyLife
  • Youngmom

Moederschap is zwaar... maar prachtig

Op dit moment kijk ik naar m’n slapende mannetje van bijna 5 maanden op de babyfoon. Ik bedenk me dat het lang geleden is dat ik een blog heb geplaatst.

Ondertussen zijn we dus 5 maanden verder en wat is het moederschap een ontzettend gecompliceerd iets. 

Nu is mijn kindje ook niet het makkelijkste kindje. Slechte eter, huiduitslag, lastige slaper. Nachtenlang vaak wakker worden en mezelf de volgende dag naar het werk slepen eist zijn tol. Huilmomenten genoeg, maar dit mag. Ook dit is moederschap.

Als hij weer naar me lacht, een nieuw geluidje maakt, iets nieuws kan.. dat maakt me gelukkig. Ik heb er vaak moeite mee dat ik geen partner heb die het even kan overnemen, of als ik ergens heen moet dat ik dan oppas moet regelen. Mensen zeggen dat het “knap van me is” en ik het “allemaal super doe”. Heel lief van ze, echt waar,  maar dat maakt het niet minder moeilijk. Dit is wat je doet als moeder zijnde... slapeloze nachten, vermoeide dagen, momenten waarop ik denk: “Ik kan niet meer, alsjeblieft, ga even slapen...” 

Ik heb gelukkig bijna elke avond wel even tijd voor mezelf. Maar die tijd is zeldzaam, dus ik geniet daar heel erg van.

Ik heb het moederschap zwaar onderschat. Ik dacht dit doe ik wel even... not. Mensen praten over makkelijke kindjes en ja, dan ben ik jaloers soms. Maar hey, mijn mannetje is het leukste, liefste, mooiste van allemaal! Het is het waard.