{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moederschap! een illusie armer, heel veel wijheid rijker!

En ik maar denken dat het moederschap een groot feest is..

Afbeelding blog 'Moederschap! een illusie armer, heel veel wijheid rijker!'

Vroeger wilde ik altijd jong moeder worden, heerlijk kroelen met zo'n klein hummeltje gezellig samen koekjes bakken of haartjes vlechten als het een meisje zou worden, of lekker ravotten wanneer het een jongetje zou zijn! Dat ik PCOS heb, en Chronisch ziek ben, was dan ook een domper.. Maar ach ik maakte planningen had alles uitgestippeld, en het zou allemaal prima op zn pootjes terecht komen!

WAT WAS IK NAIEF!!!

Gezellig samen iets bakken, eindigd uiteindelijk in een overprikkelde mama  een huilende dochter een bak slikkende zoon, en een keuken die compleet chaos is ! Haartjes lekker borstelen met anti klit spray en borstel, eindigd standaard in een stier gevecht waarin er gegierd gehuild en geschreeuwd wordt, waardoor ik maar stop! Eten bij tafel is vaak een nee lust ik niet liedje, dan oh lekker mama! 

Onze Peuter ondekt werkelijk alles, elke kastje, laatje, deurtje, Moet en zal open! en dan struikeld hij weer over zn kleine worste pootjes, ( meneer is met zn 13 maand beetje aan de dikke kant , lees 11 kilo rond) weer een blauwe plek! ik snap ook werkelijk waar niet hoe kinderen het voor elkaar krijgen om standaard op hun hoofdjes te vallen ( daar kan ik trouwens ook een leuke blog over schrijven) HOE DAN!!

UIteindelijk hangen papa en mama totaal uitgeput op de bank, om vervolgens om 9 uur elkaar aan te kijken van yes weer een dag overleefd, en om half 10 te besluiten op bed te gaan!

Ik vraag me wel eens af hoe mijn moeder dit alles heeft geflikt met 3 kinderen, 1 met een beperking en een man die niks deed en er agressief kon zijn! soms na weer eens een uitbarsting van Soof, denk ik grrr 12367325817391623 100000 oke en nu ? of als ik voor de 508e keer Daan heb moeten waarschuwen niet aan het kastje te komen, of de la dicht te doen, en hij je aan kijkt met een lach van uhu naar jou ga ik niet luisteren.. geduld is dan een schone zaak!!

EN het besef dat alle reclames over gezellig koffie op de bank, al die gezinnen gezellig samen zijn, een Grote ilussie is, dan denk ikd at dat voor mij al een stap is in het procces van een chille moeder worden, ondanks het ziek zijn!!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je