{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeders kunnen niet ziek zijn

Precies op een moment dat het vooral niet uitkomt wordt je als moeder ziek. Natuurlijk komt het nooit lekker uit, maar voor mij was dit wel het slechtste moment ooit. Vriendlief was namelijk een klein weekje weg voor zijn werk. En dan?

Afbeelding blog 'Moeders kunnen niet ziek zijn'

Hij was nog geen dag weg of het was zover. Moeders kon niet meer op de been blijven. Laten we op een beschaafde manier zeggen dat de inhoud van de maag nul komma nul was. Gelukkig hoefde ik die dag niet te werken, maar ja, er kruipt natuurlijk wel een mannetje van 9 maanden rond. Die echt niet snapt dat zijn flesje ’s ochtends iets later komt, omdat mama niet goed wordt als ze opstaat. Het gaat gewoon door, dus met een maag die behoorlijk tegenstribbelde een fles gemaakt en de kleine man naast mij in bed genomen. Hij mocht het vandaag zelf doen. Mama moest vooral stil blijven liggen. Gelukkig viel hij ook weer in slaap, dus we konden de dag rustig starten. Toch maar even mijn grote redster in nood gebeld…Mijn lieve moeder. Zij is gekomen om Dean te verzorgen, zodat ik mij vooral niet hoefde te bewegen. Gelukkig zou Dean ’s avonds al bij zijn andere opa en oma slapen, dus mijn zusje was zo lief hem te brengen. Wat een gedoe!


Twee dagen later. Dean huilend in zijn bedje. Zijn mama huilend in haar eigen bedje. Wanneer houdt het ziek zijn op?? De maag wilde helaas nog steeds niet meewerken, dus ’s ochtends vroeg weer mijn reddende engel gebeld. Mijn moeder was er binnen 10 minuten en heeft Dean mee naar huis genomen. Zo kon mama even ziek zijn en vooral slapen. Met een week het minimale eten, vliegen de kilo’s eraf. Veel te hard, waardoor mijn lichaam als een slappe vaatdoek aanvoelde. De reddende engel kon veel oplossen, maar niet elke dag, dus moest mijn ventje het doen met een moeder die amper aandacht aan hem kon besteden. Daar had meneer wat op verzonnen. Dan gaan we gewoon stoute dingen doen. Hij is lekker de bengel gaan uithangen waardoor mama continue op moest staan. Toen hij ’s avonds nog geen uur lag te slapen hij werd krijsend wakker. Tranen over zijn wangen. Helemaal ontredderd keek hij mij aan. Het leken behoorlijke krampjes, dus met veel troostende woorden en een zetpil kon hij verder met de nacht. Het zat niet mee. Maar goed nieuws! Vriendlief kwam bijna thuis! Fijn om de verantwoording weer te delen en mij dan iets meer over te kunnen geven aan het ziek zijn. Toch? Niet echt….er kwam nog een lading was uit zijn koffer…;-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je