{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeders die niet achterom kijken

Mijn aller grootste irritatie OOIT op andere moeders! Soms zal ik ze graag na schreeuwen en uitschelden..

Afbeelding blog 'Moeders die niet achterom kijken'

Vandaag weer zo'n moeder.. Ik kan het gewoon niet aanzien!! Het liefst zou ik de deur van de lunchroom open gegooit hebben en hebben gegilt: 'Doe is normaal!!'

Daar loopt ze dan over de stoep achter een kinderwagen. Haastig? Ongeintereseerd in haar omgeving? Niet boeiend dat ze een oversteek plaats naderd? En haar kleine man, van een jaar of 2-3 jaar die achter haar aan waggeld. Twee meter achter haar.. Er word geen handje vast gehouden. Er word niet achterom gekeken. Waar zit dat domme mens met haar hoofd!!? Zelfs als ze oversteken, geen actie! Ik volg haar met mijn ogen tot ze een hoek omloopt, de winkelstraat in. En de kleine? Die waggeld daar nog steeds achter haar. 

Ik snap dat gewoon niet!? Hoe kan je je kleine achter je aan laten lopen zonder op hem te letten? Alsof hij snapt dat er als je de straat oversteekt er opeens een auto aan kan komen! Dat je dan moet stoppen? Dat je moet oppassen en opletten waar je loopt. Dat hoord mama voor hem te doen! Toch? 

Ander belachelijk voorbeeld: Dit zie ik zó vaak, belachelijk. Mama op de grote fiets. Kind op zijn eigen fiets. Oversteken jongens!! Mama voorop, kijkt niet achterom. Kind, let niet op de auto's maar op mama! Mama fietst voorop, ze fietst snel en ze fiets weg, ze ziet jou ook niet want ze kijkt niet achterom, kind moet snel, snel, snel!! En dan.. Gaat het gelukkig altijd goed, auto's stoppen of het kind is net snel genoeg. Maar kom op halve mama! Begeleid je kind, alsjeblieft!! Daar ben jij voor, heb je haast? Dikke pech!! Ga dan eerder van huis! Stel er gebeurtd wel een keer wat!

Ooohh Grrrrr!! Domme niet-omkijk mama's!!

Wat gaat er om in hun hoofd? 

Dan vandaag ook nog een vrouw die dan wel in elke hand een kinderhandje had maar overstak op een T-splitsing.. -Diepe zuuuucht!-. Komt er een auto aan, toeterd naar haar en als blikken konde doden was de bestuurde te plekken vermoord en de winkel etalage voor hem ingereden. 'Doe is normaal, man' mompelde ze. Waarom het ene kind de auto na gilde: 'Ja!!! Doe is normaal man!!'

Is het echt zo moeilijk om gewoon op de veiligheid van je kids te letten in het verkeer!? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je