{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moederexpert

Wij moederexperts in onze wereld weten waar we het over hebben en oh, wat genieten wij daarvan! Lees hier het verhaal van multimamaja

Afbeelding blog 'Moederexpert'
Toen ik nog een tiener was, nog geen mama was en alles deed wat mij goed dunkte, had ik nooit geen oog voor moeders, baby's en zwangeren. Dat viel me gewoon nooit op. Ik was daar ook helemaal niet mee bezig en da's vrij logisch natuurlijk met die leeftijd. Ik rolde te vroeg het moederschap in en wat ik niet wist, was dat het 'moeder zijn' een hele andere wereld is. Als je zelf geen kinderen hebt, dan kun je er ook moeilijk een voorstelling van maken, maar wanneer je dat eenmaal wel hebt, dan gaat er een totaal nieuwe wereld voor je open.

Doorrennen

Met een rotgang ben ik de deuren van het moederschap doorgerend met hier en daar wat brokstukken van de deuren die ik versplinterd heb. Da's het nadeel als je er te vroeg doorheen rent, je moet dingen forceren omdat je verplicht volwassen moet worden en dat gaat lang niet zo soepel als dat je een verstandige volwassene bent die bewust voor een kind kiest. Diegene kan gewoon rustig door die deuren heen lopen zonder de brokstukken op te moeten rapen die je vaak niet meer kunt fiksen. Stukjes die ik ben kwijtgeraakt toen ik door de deuren heen ramde en die ik ook niet meer terug krijg. Maar ik ben uiteindelijk toch door die deuren heen gegaan, al dan niet met geweld, en ben ik in aanraking gekomen met het fenomeen 'moederschap'. Ineens zie ik overal die zwangere buiken die ik voorheen nooit zag, kinderwagens ten overvloede waarvan je eerst niet eens het bestaan van wist.

Kennis

En wat krijg je dan ineens bakken met kennis over je heen. Je gaat te raden bij andere moeders om zo zelf meer kennis te vergaren rondom dat o zo belangrijke onderwerp van je leven, je kinderen. Je wordt zowaar een heuse expert op het gebied van zwanger raken, wetenswaardigheden rondom kinderen en alles wat erbij hoort. In zekere zin ben je dan zelfs een moederexpert. Wanneer je die moederschapsdeuren doorloopt, krijg je een extra rugzak mee met de volgende inhoud: Oergevoel, extra porties geduld, verantwoordelijkheidsgevoel, achterdocht, overbezorgdheid en het weke mosselgevoel. Menig moeder zal zich hier vast in kunnen herkennen en wie had dat gedacht toen je die deuren doorliep dat je in een totaal nieuwe wereld zou stappen? Je hebt al snel een klik met andere moeders, omdat je in ieder één gebied dezelfde interesse voor hebt: kinderen. Verbondenheid is wat je ervaart, het kan over van alles gaan, zolang het maar aanverwant is met het onderwerp 'kinderen'. Wij experts in onze moederwereld weten waar we het over hebben en oh, wat genieten wij daarvan!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je