Snap
  • Mama
  • kinderen
  • moeders
  • wereld
  • experts
  • doorloopt

Moederexpert

Wij moederexperts in onze wereld weten waar we het over hebben en oh, wat genieten wij daarvan! Lees hier het verhaal van multimamaja

Toen ik nog een tiener was, nog geen mama was en alles deed wat mij goed dunkte, had ik nooit geen oog voor moeders, baby's en zwangeren. Dat viel me gewoon nooit op. Ik was daar ook helemaal niet mee bezig en da's vrij logisch natuurlijk met die leeftijd.

Ik rolde te vroeg het moederschap in en wat ik niet wist, was dat het 'moeder zijn' een hele andere wereld is. Als je zelf geen kinderen hebt, dan kun je er ook moeilijk een voorstelling van maken, maar wanneer je dat eenmaal wel hebt, dan gaat er een totaal nieuwe wereld voor je open.

Doorrennen

Met een rotgang ben ik de deuren van het moederschap doorgerend met hier en daar wat brokstukken van de deuren die ik versplinterd heb. Da's het nadeel als je er te vroeg doorheen rent, je moet dingen forceren omdat je verplicht volwassen moet worden en dat gaat lang niet zo soepel als dat je een verstandige volwassene bent die bewust voor een kind kiest.

Diegene kan gewoon rustig door die deuren heen lopen zonder de brokstukken op te moeten rapen die je vaak niet meer kunt fiksen. Stukjes die ik ben kwijtgeraakt toen ik door de deuren heen ramde en die ik ook niet meer terug krijg.

Maar ik ben uiteindelijk toch door die deuren heen gegaan, al dan niet met geweld, en ben ik in aanraking gekomen met het fenomeen 'moederschap'. Ineens zie ik overal die zwangere buiken die ik voorheen nooit zag, kinderwagens ten overvloede waarvan je eerst niet eens het bestaan van wist.

Kennis

En wat krijg je dan ineens bakken met kennis over je heen. Je gaat te raden bij andere moeders om zo zelf meer kennis te vergaren rondom dat o zo belangrijke onderwerp van je leven, je kinderen.

Je wordt zowaar een heuse expert op het gebied van zwanger raken, wetenswaardigheden rondom kinderen en alles wat erbij hoort. In zekere zin ben je dan zelfs een moederexpert.

Wanneer je die moederschapsdeuren doorloopt, krijg je een extra rugzak mee met de volgende inhoud: Oergevoel, extra porties geduld, verantwoordelijkheidsgevoel, achterdocht, overbezorgdheid en het weke mosselgevoel.

Menig moeder zal zich hier vast in kunnen herkennen en wie had dat gedacht toen je die deuren doorliep dat je in een totaal nieuwe wereld zou stappen?

Je hebt al snel een klik met andere moeders, omdat je in ieder één gebied dezelfde interesse voor hebt: kinderen. Verbondenheid is wat je ervaart, het kan over van alles gaan, zolang het maar aanverwant is met het onderwerp 'kinderen'.

Wij experts in onze moederwereld weten waar we het over hebben en oh, wat genieten wij daarvan!

11 jaar geleden

Ja dat oergevoel....KOM NIET AAN MIJN KIND! Is ook een goede uitleg daarvan. Tijdens mijn bevallingen heb ik ook geleerd dat je bereid bent om te sterven zodat je kind mag leven dat vond ik toch wel een hele heftige. Maar ik heb ook geleerd dat anderen het altijd beter weten dan je moeder gevoel om dat ze toevalling een andere opleiding gedaan hebben als jij (leer kinderartsen) er is in mijn hele ziekenhuis in en uit verhaal maar een arts geweest die heeft toe gegeven dat ze meer naar de moeders moeten gaan luisteren omdat deze vaak instinctief weten wat hun kind mankeert.....Maar genieten OHH met volle teugen! Ik kan echt zeggen dat ik sinds ik moeder ben geworden dat ik ook een beter en evenwichtiger mens geworden ben :D

11 jaar geleden

Vooral het oergevoel is mij overvallen, die had ik nooit zo erg ja natuurlijk wel een gezonde dosis instinct maar het echte oergevoel die ik heb nu ik mama ben die is echt groot! Wat ik nog niet helemaal terug heb gevonden is de nieuwe en oude ik in balans de zogehete mama suus. Tuurlijk ben ik positief veranderd sinds het mamaschap maar sommige delen van mij die zijn weggevaagd probeer ik weer terug naar boven te halen. Heel bewust zwanger geworden soms wel overvallen en inderdaad wat een bergen info