{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moederdag: Een ode aan je oermoeder gevoel!

Afbeelding blog 'Moederdag: Een ode aan je oermoeder gevoel! ' Achtergrond blur afbeelding

Op 13 mei is het weer zover, Moederdag! Een dag waarop alle moeders even extra in het zonnetje worden gezet. Maar wat mij betreft zetten we het ‘oermoeder gevoel’ ook eens wat extra in het licht.

Oermoeder gevoel? Ja! Misschien heb je wel eens gehoord van intuïtie? Intuïtie is een inzicht zonder nadenken, iets voelen voordat je dit beredeneerd hebt, een ingeving. Vanuit het Latijn vertaald betekent intuïtie ‘innerlijk zien’. 1 eigenschap, maar wie je ook vraagt, iedereen zal zijn eigen woorden geven aan het beschrijven van intuïtie. Dit vind ik mooi, want voor iedereen betekent zij iets anders. Voor mij is intuïtie ook wel een ‘oermoeder gevoel’. Een gevoel diep van binnen, van zuiver innerlijk weten, van rust en helderheid.

En voor mijn gevoel bezitten alle vrouwen deze eigenschap, maar soms zijn we de verbinding met haar even kwijt. Dit heb ik ook ervaren. Bepaalde gebeurtenissen en ervaringen in mijn leven hebben zo hun sporen en lagen achtergelaten, ruis. Deze ruis zorgde ervoor dat ik mijn ‘oermoeder gevoel/intuïtie’ niet meer kon horen. Maar ergens door die ruis was daar toch een fluistering en voelde ik dat ik weer naar haar wilde leren luisteren, haar haar stem teruggeven. Dit heeft me geholpen bij het openstellen voor de inzichten en antwoorden in mijzelf in plaats van alles buiten mezelf te zoeken, ik heb mijn energie teruggekregen, een rustiger hoofd en ik zit beter in mijn vel.

Wanneer je moeder wordt kan dit zorgen voor een enorme shift in je persoonlijke ontwikkeling. Je bereid je namelijk niet alleen voor op de komst van je baby, maar ook op je nieuwe rol als moeder. Dit kan een behoorlijk intens proces zijn. Gooi daar nog wat goed bedoelde adviezen vanuit de omgeving bij in combinatie met de hormonen die door je lijf gieren en het recept voor de ‘ruis’ zoals ik die hierboven beschrijf is compleet. Deze ‘ruis’ kan ook effect hebben op je baby. Meestal uit zich dit bij baby’s in meer huilen en onrust. Wanneer je goed verbonden bent met je oermoeder gevoel/ intuïtie en naar dit gevoel weet te luisteren, hoe meer innerlijke rust je vanbinnen voelt en des te rustiger je baby van jou wordt. Wat je uitzendt krijg je terug!

Ik keer met een moeder daarom altijd terug naar haar basis, haar oermoeder gevoel. Zonder een stevige fundering kunnen we niet gaan bouwen. En daarom nodig ik je uit om op Moederdag ook je oermoeder gevoel eens in het zonnetje te zetten. Te ontdekken wat oermoeder gevoel voor jou betekent. Wellicht kan je horen wat jouw oermoeder gevoel je wil vertellen?

Ik wens je op 13 mei een mooie Moederdag vol oermoeder gevoel!

*Behoefte aan ondersteuning bij het (leren) verbinden met je intuïtie/oermoeder gevoel, maak dan een afspraak voor een GRATIS! kennismakingssessie en we kijken samen hoe ik je hierbij kan ondersteunen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je