Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Moederdag, dus lekker op pad!

Schattige kinderknutsels en een heerlijk dagje uit. Wat mij betreft is Moederdag geslaagd!

Moederdag, ik geloof dat de kinderen zich daar nog meer op verheugen dan ik zelf, want wat is er nou leuker dan met je eigen handen een mooi knutselwerkje te maken? Wat is er nou spannender dan dat cadeautje in je schooltas mee naar huis te smokkelen en, daar aangekomen, als de wind naar boven te vluchten om het in je kamer ergens te verstoppen? Wat is er nou moeilijker dan 2 nachtjes te moeten wachten en het cadeau geheim te houden? voor je eigen moeder nog wel, je moeder die altijd alles lijkt te weten!

Ikzelf vind Moederdag meestal een leukere dag dan mijn eigen verjaardag, omdat er, op je verjaardag, nog best veel van je verwacht wordt. Er moet gebak komen, je maakt hapjes voor op tafel, drinken inschenken voor de gasten, enzovoorts. Moederdag is zoveel relaxter, je hoeft er geen snaai voor in huis te halen, je hoeft geen gasten te bedienen (Nee, dat vind ik heus niet erg, maar dit is zooooveel relaxter!) en het draait alleen om je familie.

Normaal gesproken gaan we op Moederdag (en op Vaderdag) 's ochtends een bakkie doen bij mijn ouders en gaan we 's middags iets leuks doen met ons eigen gezin. Mijn ouders waren dit jaar niet thuis, want ze waren lekker op vakantie, dus hadden we de hele dag aan onszelf.

De ochtend begon met uitslapen, wat een luxe zeg! Onze jongens zijn om 7 uur naar beneden gegaan om een filmpje te kijken en zijn pas om een uur of 9 weer naar boven gekomen, dat is een goeie start van de dag! Daarna heb ik 2 prachtige knutsels in ontvangst mogen nemen. Het cadeautje van mijn man gonsde nog een beetje na in mijn hoofd, dat was namelijk een fles heerlijke Amaretto en die had ik de avond ervoor al gekregen. Daarna volgde een luxe ontbijtje met broodjes en croissants en gingen we op pad naar de orchideeënhoeve in Luttelgeest, alwaar we ontdekten dat moeders op Moederdag gratis naar binnen mogen :) Weer thuisgekomen, heeft mijn man gekookt en, na het eten, de kinderen in bed gelegd en toen was Moederdag weer voorbij.

Heerlijke dag gehad zeg, hoe was jullie Moederdag?

9 jaar geleden

Ik drink bijna nooit alcohol, maar Amaretto! Oh, dat vind ik zo lekker! Heerlijk he, die versjes en de knutsels, echt genieten.

9 jaar geleden

Hahaha! Mijn jongste verklapte ook dat het onder het bed lag, rende toen naar boven om het ergens anders te verstoppen om daarna 's avonds te zeggen dat ik niet in de speelgoedbak mocht kijken, wahahaha!

9 jaar geleden

Dat klinkt goed! Mijn oudste zoon heeft zelf in zijn kamer een raket voor me geknutseld :) en de jongste heeft een bloempotje geverfd op school met een ma-de-liefste er in :) (een geknutselde bloem met zijn foto er op)

9 jaar geleden

Klinkt heerlijk! ( die fles Amaretto trouwens ook...hihi...) Ik heb ook echt genoten van het ontbijtje op bed, de zelfgemaakte knutsels etc etc, maar vooral van de versjes. Zoooo lieffffffffffffffff....