{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moederdag

Afbeelding blog 'Moederdag' Achtergrond blur afbeelding

Volgens Wikipedia is moederdag het volgende:

"Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. De moderne Moederdag wordt meestal in maart, april of mei gevierd. Dit verschilt echter per land. In Nederland, België en vele andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei.

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag tegenwoordig in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de kinderen op school of op het kinderdagverblijf cadeaus gemaakt. Vaak wordt ook oma op deze dag bezocht. De handel in bloemen beleeft in de week voor moederdag een absoluut hoogtepunt op de Nederlandse veilingen (Aalsmeer), vergelijkbaar met kerst en allerzielen/allerheiligen (1 en 2 november). In mindere mate geldt dit ook voor de Internationale Vrouwendag. Moederdag vraagt ook om grafwerk- en grafbloemen."

Moederdag had voor mij geen waarde. Vroeger toen ik nog thuis woonde bestond moederdag voor mij samen met mijn broer en zus mijn ouders een kop koffie op bed brengen en that's it!

Sinds vorig jaar maart ben ik zelf moeder. Vorig jaar heb ik een ontzettend mooi kado gekregen van mijn vriend. Een ketting met de tekst: jij bent de allerliefste moeder van de wereld! XXX Ilse. Ik had tranen in mijn ogen!

Dit jaar heb ik aangegeven dat ik geen kado wil. Ik krijg al een kado van mijn dochter via het kinderdagverblijf. Daarnaast heb ik lekker mogen "uitslapen" en heb ik een lekker ontbijt op bed gekregen. Verder wil niks met moederdag. Ik doe namelijk niet mee met het commerciele gedoe er om heen!

Moederdag is voor mij wel een dag waarop ik verwend mag (en wil) worden (tot op zekere hoogte). Oftewel: wel verwennen, maar niks kopen. Ook is het de dag dat ik mijn moeder een keer extra herdenk...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je