{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeder zijn en een eetstoornis

Moeder zijn en vechten met een eetstoornis. Wat is gezond? Wat wil ik?

Afbeelding blog 'Moeder zijn en een eetstoornis'

Al jarenlang ben ik aan het vechten met een eetstoornis. Er zijn goede periode en ook slechte. 
Tijdens de zwangerschap ging het in het begin aardig goed. Ik at 3 keer per dag en voelde me goed. Toch kreeg ik voor de zekerheid extra controles in het ziekenhuis omdat ik zwanger raakte met ondergewicht. Het tweede deel van mijn zwangerschap ging niet goed met eten en kwam te weinig aan. 

Helaas ging het na de bevalling alleen maar slechter ik wilde het gewicht eraf krijgen en stopte met 3 keer per dag eten. Het was vaak nog maar 1 keer per dag en zelfs dan voelde ik me er slecht bij. Mijn huisarts had het snel door en liet me weer wekelijks wegen en zag dat de kilo's eraf vlogen. 

Het is dagelijks een gevecht. Ik wil niet eten omdat ik me dik voel en ik het echt niet mag van mezelf. Vaak moet ik zelfs huilen bij het eten omdat het zo moeilijk is. Maar tegelijk wil ik eten voor mijn dochter, wil ik er voor haar zijn en dat kan niet als ik niet voor mezelf zorg. 

Er wordt nu gekeken welke hulp ik hierbij nodig heb ik wil niet weer in de kliniek belanden. Maar makkelijk is het niet.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je