{{ message.message }}
{{ button.text }}

MOEDER ONDER VRAGENVUUR

Een koude, donkere kelder, diep verstopt in niemandsland...daar zit je dan met je goede moedergedrag...onder vuur genomen.

Afbeelding blog 'MOEDER ONDER VRAGENVUUR'

Ik ben full-time een alleenstaande moeder. Nu wordt mij regelmatig het volgende gevraagd:

  1. Verveel je je al?
  2. Wat doe je de hele dag?
  3. Heb je (al) een baan?
  4. Weet je al wat je gaat doen in de toekomst?
  5. Heb je al een vriend?

Dit soort FBI-ondervragingen zijn voor mij inmiddels vrij martel-achtig geworden. Ik zie mezelf al badend van het zweet op een oude, ijzeren stoel zitten waar de verf van ongeluk afgebladerd is, en waarvan er pijnlijke scherven uit het zitvlak zijn gesneden die half omhoog staan en venijnig in mijn vermoeide zwangerschapsvet/vlees snijden. De Special Undercover Agent duwt voor de gein even op mijn vastgebonden schouder, zodat mijn gezicht wederom vertrekt van de pijn.

“Nou?” lacht hij spottend, terwijl zijn naar tabak-meurende spuug op mijn mondhoeken landt. “Wat doe je dan de hele dag? Beetje op je reet zitten onder het mom van voor een kleintje zorgen? LAAT ME NIET LACHEN. KOM OP! VERTEL DE WAARHEID!”

Mensen zonder kinderen willen de waarheid niet horen. Een kleintje in huis? Er bestaat niets mooiers. Maar oh, wat is het zwaar. Helemaal in je eentje (denk ik).

Of ik me verveel? Man, ik heb geen tijd om me te vervelen. Sterker nog, ik heb me sinds de geboorte van mijn baby nooit meer kunnen vervelen.

Vraag 3, ach, ik zal het nog maar een keer uitspellen: moeder zijn gaat 24 uur per dag door. Doorslapen is een van de betere cadeaus die Baby aan mama kan geven.

Vraag 4 en 5? Bemoei je met je eigen zaken. Ik ben trouwens veel te moe om hier serieus over na te denken.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je