{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeder en gastouder. Balans!!

Een eerste poging tot Bloggen. Ik ben moeder en gastouder, sportief en creatief.

Afbeelding blog 'Moeder en gastouder.  Balans!!'

hallo medemoeders 

Ik heb een paar keer te horen gekregen hoe leuk mijn (te lange) Facebook berichten soms zijn en of ik niet zou willen Bloggen.. nou, vandaag ga ik het eens proberen...

Ik ben moeder van 2 kinderen, binnen 2 weken wordt mijn dochter 7 en mijn zoon 4, een nieuw hoofdstuk breekt dus aan! Ik ben 2 jaar geleden begonnen als gastouder, ik zat toch thuis met een kind van 2, dan kunnen er net zo goed een paar bij, goed voor de ontwikkeling en best voor de portemonnee. Elke dag ben ik dus omringt met jonge kleine kinderen, ik mag er maximaal 6 p. Moment opvangen Inc mijn eigen kinderen. Niet elke dag is vol geboekt, want het moet ook wel passen in de bakfiets. Soms zijn er zieken en vakantie vierders, soms komen ze een dagje extra of word er geruild. Geen dag is hetzelfde in elk geval. Vandaag heb ik mijn zoon en een peuter, na school komt diens broer van 4 en mijn dochter er ook weer bij. De peuter ligt nu een dutje te doen en mijn zoon mag dan (eindelijk!!!) Tv kijken, dat is zijn rustmomentje/slash/beloning voor altijd maar de aandacht en speelgoed delen. Ook voor mij is dit een rust momentje, het komt niet zo vaak voor dat het stil is in huis. Tot nu toe werk ik 5 dagen in de week, zo kan ik mijn vraagouders zoveel mogelijk ruimte bieden en heeft mijn zoon altijd een speelmaatje, .. Maaaaaaar vanaf volgende week neem ik de woensdagen VRIJ, voor mij en mijn kinderen. Een break in de week. Mijn zoon gaat dan (eindelijk) naar school! Eerst nog oefenen en starten met halve dagen, het is natuurlijk wel heel anders en vermoeiend voor hem. We kijken er beide enorm naar uit.. hij heeft zin in school en ik heb zin in een ochtendje MeMeMeTime. ik heb al helemaal bedacht wat ik ga doen met die 3,5 uur. Ik ga naar de markt, zonder bakfiets, buggy en voedingsschemas, ik ga ergens een bakje koffie drinken waar niet perse een kinderhoekje is, ik ga lekker naar de sportschool zonder een volle maag door een te snelle avondmaal, ik klets ongestoord met wie-ik-dan-ook mag tegenkomen tot ik weer op het schoolplein mag staan, daar mijn kinderen op haal en dan gaat de middag om hun! Mijn kinderen mogen dan bepalen wat er gebeurt; afspreken bij ons? Geen probleem!! Tv kijken? Geen probleem! (Nouja, liever niet natuurlijk) Boodschappen doen? Geen probleem! Naar een sportclub? Geen probleem! We zien wel!!! 

Maar nu gaan we weer aan het werk, want al ligt de peuter nog lekker te slapen  ik heb nog genoeg te doen. Vaatwasser uit- en inruimen, voor de tweede keer vandaag vegen en dweilen, knutsel spul weer opbergen, nog meer schoonmaken, administratie... hopelijk is peuter snel wakker, dan mag ik weer lekker spelen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je