{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeder dronken in de auto met kinderen

Wij oordelen te snel. Wij doen het allemaal . Ik ook maar ben ik nu zelf een beter persoon als die moeder?

Afbeelding blog 'Moeder dronken in de auto met kinderen' Achtergrond blur afbeelding
Lees jij dat ook? Van die vreselijke berichten: ''Moeder rijdt dronken met kinderen over de snelweg...''

Hoe snel vorm jij dan jou mening?

Slechte moeder he?!!! Hoe durft ze.

Jeugdzorg erbij..

Die de volle wasmanden ziet staan in huis en de kruimels op het aanrecht en de vieze luier van vannacht op de grond... Wat ze alleen niet zien is een moeder die op is. Dat ze een partner had die haar kapot maakte. En even de was laat voor wat het is en de luier nog niet heeft weg kunnen gooien omdat de wekker te laat af ging. Na de zoveelste rekening en ruzie met haar ex trok ze die fles drank open.....

Ik verzin nu maar iets. Maar vaak heeft iedereen zijn of haar oordeel al klaar. Dat is mens eigen. Dat doen we allemaal...  en soms net iets te snel.

Eigenlijk ben ik ook die moeder. Maar dan net anders, namelijk met medicatie. Ik maakte vroeger ook de verkeerde keuzes waardoor ik mijn kinderen in gevaar bracht! Dat deed ik op dat moment niet bewust maar nu pas ben ik boos op mezelf! Hoe haalde ik het in mijn hoofd???

Mijn kinderen waar ik zo vreselijk veel van hou...

Vanmorgen hoorde ik weer zo'n vervelend nieuwsberichtje. Dit keer over een moeder die blowde. En hoppa ik stond klaar met mijn mening. Ik schrok er zelf van! Tot ik mezelf hoorde denken: ''Wie ben jij om te oordelen?''

Het is niet goed en het hoort absoluut niet! Maar waarom doet iemand zoiets? 

Nog een voorbeeld: Bij de bushalte zag ik vanochtend iemand staan. Ik schrok nogal. Dit terwijl ik eigenlijk nooit probeer te oordelen op uiterlijk. Maar het leek wel iemand uit een horror film. Echt heel eng. Maar later bedacht ik mij: ''Jij hebt ballen om er zo bij te lopen!''

6 jaar geleden woog ikzelf 110 kilo. In minder dan een half jaar viel ik af tot 60 kilo! Niemand gelooft het nu als ik het vertel hoor.

Maar mensen liepen om mij heen en ze keken. Wij oordelen bijna allemaal veel en veel te snel. Sta wat dichter bij jezelf en vorm niet te snel een oordeel en mening.

Achter die deur schuilt veel meer dan jij weet...

Mee eens? Kun je je vinden in mijn tekst? Ik ben benieuwd!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je