Snap
  • Mama

Moe... Nee uitgeput.

Nu voor de derde keer mama geworden, nog nooit zo uitgeput geweest.... waar kan je een extra vaatje energie kopen?

Mijn eerste blog hier over mama zijn. De afgelopen jaren veel geblogd voor mijn werk, nu eens over mijn grootste en belangrijkste rol: mama. De reden is eigenlijk omdat ik een vraag heb aan alle andere mama's...

Op het moment merk ik dat het me allemaal niet even makkelijk af gaat... De laatste zwangerschap was fysiek heel zwaar. In tegenstelling tot die daarvoor (mijn middelste is geboren met een aandoening aan zijn voetjes waar hij nog steeds voor wordt behandeld) ging deze keer met de baby alles goed,  inclusief een vlotte bevalling zonder complicaties, alleen met mij ging/gaat het minder.

De baby is belangrijker dan mama, dus duurde de zwangerschap tot na de 40 weken. Toentertijd heb ik mijn verloskundige al wel eens gevraagd hoe goed het voor de baby is als mama straks de eerste tijd uitgeput is.. Helaas geen antwoord gekregen. 

Toch merk ik nu, 6 maanden later dat ik ondanks sporten, ondanks gezond eten, ondanks veel rust ik nog steeds uitgeput ben. Ik heb drie schatten van kinderen, die heerlijk leven en avonturen beleven en de wereld ontdekken... Ik mis er alleen dingen van omdat ik 6 maanden later nog niet in het minst hersteld ben van de zwangerschap... Iemand tips om te herstellen??? Ik wil zo graag weer vol energie met mijn kids spelen... 

7 jaar geleden

Om heel eerlijk te zijn zou ik eerder eens laten kijken naar de bloedwaarden. Tijdens mijn vorige zwangerschap ging alles goed, maar na de bevalling moest ik geen vitamines meer innemen volgens de dokters. Nuja, 3 maand later dacht ik ook gewoon uitgeput te zijn. Bleek ik toch een groot tekort aan vitamine D en ijzer te hebben. Beide kunnen vermoeidheid veroorzaken en als je jonge kindjes hebt ga je eerder daaraan de vermoeidheid hangen. Ook als de schildklier niet goed werkt kan het vermoeidheid veroorzaken. En zwangerschap/bevalling kan wel degelijk de werking verstoren (dit heb ik sinds mei en moet voor mijn huidige zwangerschap dus ook zeker medicatie nemen ervoor). Als alles in orde blijkt te zijn zou ik eerder eens een nachtje weg gaan zonder kindjes (of man) en goed bijslapen :D Ik vind het heeeerlijk als mijn vriend een paar uurtjes weg gaat met de kindjes zodat ik lekker niks kan doen!