Snap
  • Mama

Moe(der)

Sinds ik moeder ben heb ik af en toe van die dagen dat ik moe, doodmoe ben.

Sinds ik moeder ben heb ik af en toe van die dagen dat ik moe, doodmoe ben. Ik kijk dan in de spiegel en zie een verfrommeld, wit gezicht dat er naar snakt om heel diep onder de wol te kruipen voor een winterslaap. Soms, heel soms verlang ik stiekem 's middags al om 4 uur naar kinderbedtijd, zodat ik lekker even kan bijkomen.

Nu mogen wij niet heel erg klagen over gebroken nachten (meteen afkloppen!), maar bij ons zijn de ochtenden soms zo vroeg dat het bijna onmenselijk is. Op mijn (meestal 2 lange) werkdagen sta ik al erg vroeg (voor 5 uur) op en dan is het toch wel heel fijn als ik de andere dagen een klein beetje kan 'uitslapen' (lees: tot half 7). In de babytijd viel het allemaal reuze mee, maar de laatste jaren is mijn oudste dochter een echt ochtendmens. Zo komt het zelfs weleens voor dat ik op mijn werkdagen niet gewekt word door mijn vertrouwde Hema wekker maar door het zingen van mijn dochter (dat dan wel weer). Inmiddels hebben we ons daar allang bij neergelegd, maar dat is nadat we alles hadden geprobeerd (later naar bed, speciale wekker en noem maar op). Mijn jongste daarentegen slaapt al jaren tot ongeveer half 8, dus daarover verder geen klagen.

De laatste dagen lijkt de oudste opeens langer te gaan slapen (nog maar eens afkloppen!). Zowel maandag, dinsdag als vandaag was het iets voor 7en, maar wat denk je?? Precies de laatste 3 dagen wordt de jongste rond kwart voor 6 wakker. Werkelijk onbegrijpelijk... Zou het een complot zijn tussen die twee?

11 jaar geleden

Ik ben nu een oma en pas regelmatig op de kleinkinderen. Soms ben ik ook blij dat ze s'middags even in bed liggen. Dan moet ik ook even uitpuffen. En slapen ze bij mij, dan ben ik ook blij dat ze op tijd op één oor liggen. Toen ik vroeger de kinderen nog klein had, kwam het dan ook meer dan regelmatig voor dat ik blij was dat ze in bed lagen. Is dat niet normaal Kinderen de hele dag om je heen en opvoeden , is toch vermoeiend Braamn, heel veel plezier met je kleintjes.

11 jaar geleden

@nienke ja dat zijn fijne dingen om te weten he. Het wordt allemaal weer beter haha. Voor mij waren die slapeloze nachten dan ook iets waar ik vreselijk aan moest wennen

11 jaar geleden

@Daphnekleine: dat klinkt in ieder geval heel hoopvol!

11 jaar geleden

Ohh daar zijn ze zo goed in afwisseling van de wacht noemen wij het hier in huis. Doodmoe zijn herken ik maar al te goed. mijn kleintje slaapt nog steeds niet door en komt met gemak voor twee voedingen. Ik moet echt `s middagsd slapen anders kom ik de dag niet door. Ach het wordt vanzelf beter. En zelfs een ochtend mens zijn gaat wel over bij je meid. Onze meid was ook een vroege vogel maar nu ze 12 jaar is is daar niets meer van over. en moet je haar wakker maken. In de weekenden ook anders ligt ze om 1 uur nog in haar bed