{{ message.message }}
{{ button.text }}

Misschien doen we te veel?

Afbeelding blog 'Misschien doen we te veel?'

Misschien doen we te veel?

In deze tijden is het maar even zoeken naar de juiste weg. Het is voor ons ook even omschakelen. Van elk weekend wel 1,2 of 3 verjaardagen naar al 2 weken thuis. Vaak geniet ik van het thuis zijn. lekker rommelen in huis. Eindelijk eens de keukenkastjes uitzoeken of de was eens volledig weg werken, strijken en de kast gelijk uitzoeken. Maar eerlijk gezegd vind ik de verjaardagen ook geen straf. Heerlijk om onder de mensen te zijn. De kinderen kunnen met hun vriendjes of familie spelen. En er staat altijd wel wat lekkers op de tafel.


Afbeelding blog 'Misschien doen we te veel?'

Maar nu dat we 2 weken verder zijn realiseer ik me pas waar onze prioriteiten liggen.

Nu dat we 2 weken verder zijn realiseer ik me pas waar onze prioriteiten liggen. Wij doen namelijk veels te veel. Met 2 actieve meiden in huis is het vaak klusjes doen wanneer het maar kan. Dus als hun even de duplo doos leeg halen dan doet deze mama snel de wc, Ligt Hannah op bed en Mia zit heerlijk te tekenen. Dan ren ik snel naar boven om een wasje op te hangen. Maar hebben we een weekend eindelijk niks gepland, staat de wasmand vol en heeft mike nog 101 klusjes die hij gedaan wilt hebben, maar schijnt heerlijk de zon? Dan stappen wij op de fiets en gaan met we een ijsje halen, of in de auto richting de dierentuin. Carpe diem is ons motto en daar maken we ook vaak gebruik van. Gezellig eten met vrienden of een dagjes vol bezoekjes bij familie doen wij dan ook graag.


Maar eigenlijk staan er altijd wel dingen thuis op ons te wachten die sommige mensen als meer belangrijk zien. Zo gaan wij ook wel eens weg met een stapel speelgoed op de grond. Of stop ik tijdens het stofzuigen om even een stukje te schrijven. Regelmatig zitten we aan tafel vol met knutsel spullen. De mooiste knutsels worden gemaakt met lijm, glitter en stickers. Terwijl het meeste op de grond beland. Ik hou die tijd met mijn kinderen en die probeer ik zo uitgebreid mogelijk te besteden. Het is een drukke bedoeling maar meestal geniet ik er van.


Ook ik baal wel eens over de wasmand die nooit leeg komt.

Ook ik baal wel eens over de wasmand die nooit leeg komt, of de grote hoeveelheid aan speelgoed die overal lijkt te liggen. Dat de dagen veels te kort zijn. En het geld veels te hard gaat. Dat we nooit genoeg tijd hebben voor alle klusjes die we al zo lang gedaan willen hebben. Maar als ik dan de foto’s van mijn telefoon door kijk dan voel ik me alleen maar gelukkig.


De kinderen zullen later niet weten of onze wasmand elke week weg gewassen was. Of dat ze een trap hadden die netjes geverfd was. Of al het speelgoed netjes in een bak zat. Tenminste dat vermoed ik. En misschien doen we ook wel te veel. En zouden we soms ook nee moeten zeggen tegen een gezellig middagje spelen bij vriendjes. Of geen 3e dagje weg in de maand. Maar zo lang wij nog niet gillend gek worden. En kunnen genieten van alles dan gaan we dit ook zeker proberen te blijven doen.


Op z’n dag als deze voelt het dan ook raar om binnen te zijn. Het zonnetje schijnt en de hele week is het al zo. We willen zo graag weer ons oude leventje oppakken. Maar we willen nog veel liever allemaal gezond zijn. En dat onze lieve familie en vrienden gezond zijn. Zodat we straks weer kunnen genieten van elkaar. Voor onze lieve drukke en gezellige kring aan mensen om ons heen. We missen jullie! Maar blijf waar je ben. Dan weten we jullie altijd weer te vinden.

Afbeelding blog 'Misschien doen we te veel?'

Kijk voor mijn blogs op Mama Savannah via facebook

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je