{{ message.message }}
{{ button.text }}

Misschien ben ik nog nooit zo’n leuke moeder geweest als nu

Hoe de Corona er voor zorgt dat ik me 100% moeder voel

Afbeelding blog 'Misschien ben ik nog nooit zo’n leuke moeder geweest als nu' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen zondag, toen duidelijk werd dat de scholen drie weken zouden sluiten, dacht ik: ‘OMG, hoe ga ik dat in vredesnaam redden?! Vijf kinderen, de hele dag thuis... en dan nog willen/moeten werken...’ Ik zag mijzelf al op het randje van de afgrond staan. Mijn vier meiden, die het liefst de hele dag buiten spelen mét andere kinderen, zouden de hele dag met mij opgescheept worden ín huis. Terwijl ik mijn handen vol heb met baby Tiuri zag ik de dames in gedachten het huis al afbreken. 

Nu dag drie er op zit en ik terugkijk naar de eerste dagen thuis zijn kan ik opgelucht ademhalen. Natuurlijk weet ik niet hoe het over drie weken met mij is, maar vandaag realiseerde ik mij dat ik een veel gezelligere moeder ben dan anders. Misschien ben ik wel nooit zo’n leuke moeder geweest als nu.

En eigenlijk is dat zo gek nog niet. Door de hele Coronacrisis zijn mijn geplande retraites van april komen te vervallen/verplaatst. Ik heb werkelijk geen idee hoe mijn leven als ondernemer over een paar maanden, paar weken of zelfs een paar dagen er komt uit te zien. Door alles wat er in de wereld gebeurt kan ik niet anders dan volledig loslaten en in het hier en nu zijn. Vorige week was ik ongeveer 75% moeder, omdat ik nog mijn best deed om andere moeders warm te maken voor de retraites van april. Nu ben ik er helemaal, 100% moeder. Ik hoef nergens anders met mijn hoofd te zijn dan bij de kinderen. En wat zijn ze leuk!

Helpen met sommetjes maken, puzzelen, voorlezen, stenen vilten, billen vegen, rustig eten maken, kopjes thee inschenken, tanden poetsen, lekker buiten zijn... Wat is dit heerlijk onthaastend moederschap! Voor alle moeders die deze dagen vreselijk in de stress zitten: adem in, adem uit... Geniet van je prachtige kinderen. Voor je het weet zitten ze weer de hele dag op school.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je