{{ message.message }}
{{ button.text }}

Misbruik

Wat doet het met je als je moeder wordt?

Afbeelding blog 'Misbruik' Achtergrond blur afbeelding

Als kind ben ik misbruikt. 

Wat doet dat met je als je moeder wordt? Breng je die angst over op je kind? Je kan je kind niet opsluiten voor de grote boze mensen wereld. Op welke leeftijd begin je er over wat ‘vreemden’ wel en niet mogen. Of familie leden want misbruik gebeurt helaas vaak in de kring die je het meeste vertrouwd. Het heeft mij als kind veranderd, als tiener verkeerde keuzes laten maken en als jong volwassen vrouw in een situatie gebracht dat ik misbruik nogmaals heb meegemaakt.

Toen ik 25 was, werd ik moeder. Ik kreeg een zoon. Een grote nachtmerrie lijkt mij als je kind misbruikt wordt. Ik heb het mijn ouders op dat moment niet verteld. Mijn moeder heb ik het rond mijn 18e verteld en dit brak haar hart. Ze zei dat ze altijd het gevoel heeft gehad dat ze iets miste in mijn jeugd. Dat er iets was wat zij niet wist. Dit was dat puzzelstukje. Ik voel agressie als ik er aan denk wat ik zou doen als ik er ooit achter zou komen dat het 1 van mijn kinderen overkomt. Ook 1 van de redenen waarom ik dit als kind nooit aan mijn ouders heb verteld. Ik had een scenario van een ingetrapte deur, een familie drama en mijn vader die in de gevangenis zou zitten omdat hij een moord begaan zou zijn.

Het heeft mijn opvoeding/bescherming naar mijn kinderen toe wel beïnvloed. De angst ligt bij mij altijd op de achtergrond. Als mijn zoon alleen buiten speelt, als hij bij een vriendje speelt en zelfs als hij op school is. Het is niet continu aanwezig maar ik bespreek wel een paar keer per jaar wat wel en niet kan. Waarin je een meester,zwem leraar of buurman zou moeten kunnen vertrouwen, ben ik altijd extra alert en gevoelig voor hoe iemand met mijn zoon om gaat.

Elke dinsdag zal ik hier een stukje over schrijven. Over mijn ervaring, hoe ik er mee omga en de situaties die zich voor doen als moeder. Een onderwerp wat voor iedereen bespreekbaar moet zijn!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je