{{ message.message }}
{{ button.text }}

‘Mijne was 2 en was al zindelijk.’

Potjestraining geeft stress

Ben ik ook zo een mama die zich vergelijkt met andere? Of forceer ik mijn dochter toch beter niet.

Giulia was als baby motorisch niet sterk. Moest naar kine en osteopaat met haar torticollis. Had nog eens een bloeding in de nek ervoor waardoor haar hoofdje telkens 1 kant opkeek. Blabla ‘komt veel voor’, maar toch hoor je veel, de mijne rolt al hoor. De mijne stond al recht, draait ze haar al op haar zij? Oei? Neen? Ai

Zet je ze in de maxicosy? Leg ze plat... neen .... neen niet opnemen. Oh jong. Ze heeft reflux laat me zijn!! Met de patatjes begonnen aan 3,5 maand tegen iedereens advies in. ‘Pas aan 6 maand hoor’. Maar toch ging het vanaf dan beter. En de nachten ook.

Falen falen falen gaat door je hoofd maar, ik liet me nooit doen. G’tje heeft haar eigen tempo en ze stond na 15 maanden perfect op punt! Loopt rond springt danst en is motorisch sterker dan ooit.

Ik kon soms reageren van: ‘ze zegt al mama van haar 7 maand en die ku nog nie eens klapn’ waarop ik mezelf betrapte dat ik zelf diegene begon te worden die kritiek gaf. Na het verschot ben ik daar ook direct mee gestopt.

Maar dan nu. 2,3 jaar...

Is ze nog niet zindelijk?! Ik zou dat wel al trainen hoor! De mijne was al zindelijk aan 2 jaar...

Gestart met potjestraining. Al veel over gehoord. Over zoiets simpels. Amai! Dat is het dus NIET. Ik heb een welverdiend verlof en ik mijn dochter maakt me nu vroeg wakker om op potje te gaan ( ze draagt een pamper) omdat ze dan weet dat ik ze uithaal. Eenmaal bij potje gekomen wil ze niet meer en maak ik mezelf boos. Waardoor ze nu niet meer op potje wilt.

Ik wil op potje. Neen niet potje pamper. Neen geen pamper. Potje. Neen geen potje. En zo wordt het een kat en muisspel en ja... ik ben het muizeke!

Ik stop er even mee. Laat ze maar pipi nog doen in haar pamper. Let it flow. Let it goooo.

Velen zeggen: volg je mama hart. Niets forceren. Ze moet er klaar voor zijn. Ze zal het wel zelf aangeven. Ewel: ik ook si!

________________ₓₒₓₒ ɢɢ _______________

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je