{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn zwangerschap kilo's

Elke week doe ik een toen ik zwanger was.. Toen ik zwanger was kwam ik 15kg aan. Ik leek op een walvis.

Afbeelding blog 'Mijn zwangerschap kilo's'

Hormonen, vreetbuien , humeurtjes etc. Iedereen die zwanger is weet waar ik het over heb! Wanneer je controle's hebt bij de verloskundige heb je altijd je maatje klaar staan. Meneer de weegschaal. Stap er maar op! zei ze dan ( de verloskundige). de eerste paar maanden was het geen probleem .. ooh 2 kg erbij , ooh 3kg erbij , mmm weer een paar kilootjes erbij ( dacht ik).. De verloskunde zei dat het normaal was en dat sommige vrouwen wel 20kg en meer aankomen. Dit werkte niet echt kalmerend bij mij! Maar hey ik had een excuus! ik was zwanger en me hormonen werkte gewoon zwaar tegen mij! ik woonde dicht bij de macdonalds en de KFC. Ik moest maar denken aan een hamburger en daar ging ik al. Op de dag dat ik weeën kreeg werkte in nog een menu van KFC naar achteren. Ik moet er nu wel om lachen! Heeel slecht natuurlijk en een ieder die zwanger is moedig ik aan om gezond te eten! Ik heb niet alleen fastfood gegeten hoor! ik heb ook wel gezond gegeten! maar ik kon het gewoon niet weerstaan! als ik zin had dan had ik zin! en dan moest ik het ook eten. 

Mentaal deed het eerlijk gezegt wel heel veel! toen ik me broeken niet meer aankon, en sommige shirtjes niet meer paste. Ik had wel 4 zwangerschapsbroeken aar ik vond ze niet zo geweldig. En jurkjes en leggings daar wou ik niet 9 maanden lang in lopen. Wat ook niet motiverend was , waren die modellen van de h&m , zara , river island etc. Iedereen was zo mooi en dun . En ik? ik was dik en zwanger. Ik had geen zin om m'n best te doen om er ''mooi uit te zien''. Ik had gewoon geen zin, geen kracht en het boeide me ook niet meer. En toen ik werkte? merkte de ouders van de opvang niet eens dat ik zwanger was.. sommige dachten zelfs dat ik gewoon teveel had gegeten. Ik vind zelf dat zwangere vrouwen er super leuk uit zien tegenwoordig . Heel modebewust en echt mooi qua haar en make up. Had ik toen die tijd ook maar een paar tips gehad dan zagen mijn zwangerschaps- foto's er iets beter uit.

En ja als ik nu terug kijk was ik echt een kleine bolletje! Een jonge dame , 1,57m , ik leek toen al op een 16 jarige, en met zooooooo'n buik voor me. En mijn neus! die was rond en groot! en Fian? die was groot geboren! Toen ik hem zag vroeg ik de gynacoloog , hoe heeft hij in mij gepast? Zijn gezicht was zo rond. Ik dacht meteen dit moet wel de schuld zijn van KFC en de MC. Als ik ooit een tweede wil.. dan weet ik zeker dat ik de mc en de kfc vermijd.. Ik wil dan terugkijken op me zwangerschap zonder dat ik om me zelf moet lachen.  

Groetjes moeder van Fian!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je