Snap
  • Mama

Mijn zoontje wordt lastig gevallen op school

Het is werkelijk niet te geloven, ik moet even van me af mopperen. Onze zoon heeft sinds een half jaar een nieuwe jongen in de klas. Hij had het niet naar zijn zin op zijn oude school, hij werd gepest. Heel zielig voor hem alleen nu komt hij het leven van zijn nieuwe klasgenoten zuur maken. De rest wordt nu lastig gevallen.

Het is werkelijk niet te geloven, ik moet even van me af mopperen. Onze zoon heeft sinds een half jaar een nieuwe jongen in de klas. Hij had het niet naar zijn zin op zijn oude school, hij werd gepest. Heel zielig voor hem alleen nu komt hij het leven van zijn nieuwe klasgenoten zuur maken. De rest wordt nu lastig gevallen.

Al meerdere keren zijn er kinderen op woensdagmiddag bij ons komen spelen die tijdens hun broodje en glaasje melk aan het klagen waren over deze jongen. Duwen, spullen wegnemen, grof taalgebruik en intimideren. En het dan zo weten te draaien dat hij niet de schuld krijgt. Ik heb toen al tegen mijn zoon gezegd dat hij maar een beetje uit zijn buurt moet blijven als hij niet zo aardig is.

Maar deze maand is mijn zoon het slachtoffer, spullen afpakken en bij de gevonden voorwerpen gooien. Met woorden als homo, n**ken en s*xen smijten en dan heb ik het over kinderen van 9 jaar. En nu moest mijn zoon hem 50 euro betalen anders kreeg hij problemen. Mijn zoon heeft hem gezegd dat hij normaal moet doen en toen kreeg hij briefjes waarop stond dat hij 50 euro moest betalen.

Mijn zoon heeft dit gemeld bij de leerkracht maar er werd niet echt serieus op gereageerd. Toen mijn zoon thuis kwam en mij dit vertelde was ik er zo klaar mee dat ik hem de volgende raad mee heb gegeven (wat niet heel erg verantwoord was hoor). Als hij je nog 1 x lastig valt geeft je hem maar een paar trappen, en dan zul je wel straf krijgen maar dat maakt niks uit dan bel je mama maar en dan kom ik wel op school praten.

Nou nu komt het mooiste, mijn zoon is naar school gegaan en de jongen kwam hem weer vervelen. Dus hij heeft hem alleen maar gezegd wat ik hem als raad mee had gegeven als een soort van dreigement. En nu moet IK op school komen, de juf wil met mij in gesprek.

ZOU HET MISSCHIEN EEN IDEE ZIJN DE OUDERS VAN DIT VERKNIPTE MANNETJE OP GESPREK TE LATEN KOMEN!!!!!!!

Het lijkt wel de omgekeerde wereld.

11 jaar geleden

Dit is gewoonweg schandalig ,een school moet een veilige haven zijn voor kinderen .Dat de school er niets aan doet klinkt heel bekend .Maar ik heb er een stokje voor gestoken en gevraagd of 'zij'haar kind erover aanspreekt of ik sla dat kind zelf . .Want ik laat mijn kind niet met een heel groep in de gym kleedkamer slaan .. ja ze wisten toen niet dat ik vroeg mijn kind kom halen ,op heterdaad betrapt !Maar alsnog deed de school niets . . .

11 jaar geleden

Nou dat is helemaal wat,de appel valt dus niet heel ver van de boom. Heeft de school toen wel ingegrepen?

11 jaar geleden

hoe ongelooflijk ook ... het komt zovaak voor! ...als je gepest wordt, moet je maar weerbaarder worden..en als je dan weerbaarder bent, dan ben je lastig! Scholen hebben hun mond vol over pestgedrag wordt NIET getolereerd..maar als het gebeurd hebben ze het net even niet gezien of valt het buiten de lesuren en dan is het ook niet hun verantwoordelijkheid! Alsof een school een eiland is...?! Maar wat doe je als nadat de pester eindelijk betrapt is en vervolgens de moeder van de pester volledig door het lint gaat en kinderen van 10 en 11 bedreigt, uitscheldt en vals beschuldigt van vanalles en nog wat? Vervolgens klasgenootjes intimideert om bepaalde kinderen vooral NIET uit te nodigen omdat dat slecht zou zijn voor de reputatie van dat kind? ... En wat doet doet de school? Wat doet de politie? We moeten begrip hebben voor die moeder, want ze bedoelt het zo niet...maar WIE heeft er DAN EINDELIJK EEN KEER BEGRIP VOOR DE KINDEREN VAN 10???????

11 jaar geleden

zelfde meegemaakt. Ons zoontje was toen 4 net op nieuwe school en werd ook lastig gevallen. Ik zei toen tegen mijn man ga met de vader praten als je hem op school ziet, zijn vader was er niet maar de oma. Dus is mijn man met de oma gaan praten. Vervolgens werden wij op onze vingers getikt door de boze juf hoe wij durfden een kind van haar klas aan te spreken op zijn gedrag terwijl andere ouders het wel hadden kunnen horen! Hij is nu bijna 6 maar het maakt mij ook nog steeds boos... over een half jaar heeft hij deze debiele juf niet meer, maar ik begrijp niet hoe iemand zo dom kan zijn. Mijn zoontje was 4... en hij werd gepest... en wij mogen niet jongetje of zijn ouders er op aanspreken... snap jij het nog? ik niet...