{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn zaterdagverslag

Onze weekend zitten vaak vol met verplichte dingen zoals boodschappen, schoonmaken en andere stomme klusjes. Dit knaagt regelmatig aan me.

Afbeelding blog 'Mijn zaterdagverslag'

Mijn man werkt 5 dagen in de week en we sporten beide 3 x in de week waardoor we eigenlijk alleen het weekend echt met z'n drieën zijn. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat we in die weekenden wat leuks doen zodat Nino een gezellige herinnering aan het gezin krijgt waarin hij is opgegroeid met veel leuke terug blikken. Echter hebben we geen schoonmaakster, een oud huis en weinig tijd en dus moet er in het weekend ook veel gebeuren. Zo doen we op zaterdag of zondagochtend de weekboodschappen, gaan we beide ook nog even sporten, moet het huis schoongemaakt worden en staan er regelmatig nog andere klusjes op het programma (zoals nu het trap hekje onder aan de trap bevestigen). Ondanks dit proberen we toch altijd nog iets leuks met Nino te doen.

Zo ga ik vaak op zaterdagochtend met Nino naar baby zwemmen en gaat mijn man af en toe ook mee. Maken we er een gezellig uitje van als we iets in de stad moeten halen en gaan we lekker wandelen met Nino en naar een speeltuintje toe als het mooi weer is. Helaas schieten grotere uitjes er helaas bij in maar deze doen we dan wel in de vakanties die we gelukkig ook genoeg hebben. Toch knaagt het aan mij. Ik hou van leuke dingen doen, de deur uit gaan en mis dit soms door alle verplichtingen. Mijn man daarin tegen is juist een huismus en vind het heerlijk om lekker thuis te rommelen. Daarom ga ik af en toe ook zonder mijn gezinnetje de deur uit en doe iets leuks met mijn vriendinnen. Dit gebeurt laatste tijd helaas ook minder omdat ik er simpelweg geen tijd voor heb en er dan voor kies de korte tijd die ik heb met mijn gezin te spenderen.

Maar goed dit ter zijde hadden we gisteren een gezellige dag. Het was deels gevuld met verplichte dingen zoals boodschappen doen in de ochtend maar ook met eerste keren en uiteindelijk was het gewoon een erg gezellige dag. Hier dus een kort verslag van onze zaterdag.

'S ochtends zijn we direct na een douche en Nino's papfles boodschappen gaan doen. Nino sliep voor zijn doen uit (tot half 8) dus dat was heerlijk. Na de boodschappen hebben we lekker ontbeten met verse broodjes en ruime keuze aan beleg. Altijd fijn. Daarna was het half 10 en hebben we Nino voor een dutje op bed gelegd. Nino bleek moe te zijn want hij sliep door tot 11:15 uur. Wij hebben in die tijd even lekker aangerommeld in de woonkamer. Heerlijk. 

Toen Nino wakker werd heeft hij meteen zijn boterhammen voor de lunch gekregen. We zijn bezig om Nino aan te leren ook gewoon de korstjes te eten en dat is me toch een heisa. Zonder korstjes doet Nino over zijn lunch misschien maximaal 15 minuten maar met korst doet hij er makkelijk 45 minuten over. Steeds gooit hij de korstjes op de grond of verstopt ze tussen zijn benen. Maar de aanhouder wint en uiteindelijk accepteert hij dat de korstjes op moeten en eet hij ze gelukkig wel.

Na zijn boterhammen zijn we op de fiets gestapt en naar de kapper gefietst. Hier heeft Nino zijn eerste kappersbeurt gekregen. Eerst was mijn man aan de beurt. Dit vond Nino erg interessant. Daarna was Nino aan de beurt. Hij mocht in een autostoeltje zitten en een filmpje ging aan. Helaas vind Nino filmpjes totaal niet interessant dus dat stond echt voor niks aan, haha. Toen de natte kam in zijn haren gezet werden moest Nino enorm huilen. Dat was behoorlijk schrikken. Niks kon hem meer gelukkig maken, zelfs de rozijntjes die hij van de lieve kapster kreeg en de speen die ik maar uit nood uit de tas trok waren niet goed genoeg. Gelukkig ging het knippen snel en was het huilen daarna meteen weer over. Daarna was ik nog aan de beurt. Helaas had ik een andere kapster dan meestal en heeft ze het niet helemaal naar wens geknipt. Maar ik ben er nu wel weer aan gewend en dit is ook wel leuk voor de verandering.

IMG_1949.JPG  IMG_1953.JPG

Na de kapper zijn we even koffie gaan drinken bij mijn schoonouders die daar om de hoek wonen. Nino heeft daar een lekker liga koekje en een smoothie gekregen en wij hebben een lekker kopje soep gegeten. Daarna zijn we door gefietst naar de mediamarkt waar veel producten deze week 20% korting hadden. Dit kwam goed uit want onze magnetron is er mee opgehouden. Met een nieuwe magnetron zijn we daarna naar huis gefietst. Het was ondertussen alweer 3 uur 's middags en Nino was al weer behoorlijk moe en kon meteen naar bed. Hij sliep lekker door tot 16:45 uur en wij hebben tijd gehad de magnetron te installeren en andere kleine dingetjes te doen. 

Toen Nino weer wakker was zijn we meteen weer de fiets op gegaan en zijn we naar de Ikea gefietst. Hier hebben we avond gegeten. Dat is best prima te doen. Ik had de scholfilet met patat en een bakje sla, mijn vriend had de gegrilde kipfilet met patat, maiskolf en ook een bakje sla en voor Nino hebben we het kindermenu pasta gekozen. Nino vond de pasta maar matig maar vond wel de maiskolf van mijn man erg lekker. Ook het bakje appelmoes wat we erbij genomen hadden ging er goed in. Het bonnetje voor het softijsje wat bij het kindermenu hoorde hebben we bewaard voor een andere keer. Gelukkig heeft Nino dat allemaal nog niet echt door.

IMG_1950.JPG

Na het eten bij de Ikea zijn we naar Faya Lobi gegaan, het voetbalveld boven op de Ikea. Hier werd een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld die georganiseerd was door de broertjes van mijn man vanwege het bezoek van een goede vriend die tegenwoordig in China woont. We hebben daar eventjes samen met mijn schoonouders, en een aantal vrienden gekeken naar de voetbalwedstrijd. Helaas was het al snel best laat, moesten we nog terug fietsen en moest Nino langzamerhand toch echt naar bed toe dus zijn we voordat de voetbalwedstrijd afgelopen was terug gegaan. Nino lag uiteindelijk om 20:15 uur in bed. Een uur later dan normaal, maar hij heeft het goed volgehouden, hij vond het erg leuk en het was uiteindelijk een erg gezellige dag.

IMG_1952.JPG

Zondag staat in het teken van sporten, schoonmaken en uitrusten voordat de nieuwe week weer begint.

Wat doen jullie allemaal dit weekend?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je