{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn strijd tegen de kilo's

Tussenstand na een aantal weken geen kiezen te hebben en calorieën tellen

Afbeelding blog 'Mijn strijd tegen de kilo's' Achtergrond blur afbeelding

Zoals ik in mijn voorgaande blog heb aangegeven is mijn begin stand 130 kilo schoon aan de haak. Veel te zwaar natuurlijk!
4 Juli 2016 zijn mijn kiezen eindelijk getrokken om een start te maken met een nieuw gebit. Uiteindelijk zal ik eind januari, begin februari klaar zijn. Ik wil dan ook in 7 maanden onder de 100 kilo uitkomen. Dit is 4,3 kilo per maand, ongeveer een kilo per week.

Dit is heel veel, dat besef ik me ook. Maar onhaalbaar is het niet op de juiste manier. Ik heb heel veel op lopen zoeken welke voedsel eetbaar is zonder kiezen, maar ook de juiste vitamine bevatten. 

Ik heb een fantastische coach gevonden die met mij meedenkt en mij meehelpt gezien ik toch beperkt ben in mijn bewegingen. Mijn coach is mijn fysio die ik al 5 jaar heb. 

Ik begin elke dag met een verse smoothie en hou mijn calorieën bij. Ik eet 6 keer per dag en mijn avondeten is een kinderbordje net als de kinderen. Na 3,5 week alleen maar natuurlijke suikers, voel ik me zoooo veel beter. Ik heb deze week eindelijk voor mijzelf toegegeven dat ik verslaafd was aan suikers. Ik merk nu wat toegevoegde suikers met je doet. 

Na 10 dagen stond ik op de weegschaal en de teller stond op 126,8. De eerste zijn eraf, dit is al een overwinning, het gaat lukken, dat moet!

Weer 10 dagen verder bleef de teller op 126,8 kilo staan. Dit is wel weer een domper. Mijn calorieën zijn al weinig, ik heb heel veel bewogen voor mijn kunnen en nog blijft die staan! Ik snapte er helemaal niets van. Eet ik te weinig? Heb ik iets verkeerds gedaan? Heb ik toch te veel eiwitten en vetten gegeten? Ik heb echt alles vers gegeten, er is geen pakje aan te pas gekomen, geen frituurvet of bakboter erbij. Ondanks dat ik gefrustreerd was, ben ik toch doorgegaan. Wel heb ik moeite om aan de dagelijkse calorieën te komen, ondanks dat ik trouw 6 keer per dag eet. 

Toen kwam daar mijn redder in nood: mijn coach/fysio! Wegens het warme weer en toch te veel bewegen blijk ik veel vocht vast te houden. Ook dit zijn kilo's uiteraard!. 

Het weer is wat kouder en heb veel kunnen plassen en hij blijkt gelijk te hebben. Ik ben vanmorgen op de weegschaal gaan staan en na 24 dagen staat de teller op 125,6. De eerst 4,4 kilo is behaald, yoepie!!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je