{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn schoonmaaktips voor kerst

Ze zijn echt handig en scheelt je veel schoonmaakstress

Afbeelding blog 'Mijn schoonmaaktips voor kerst'

Lieve mama’s, het klinkt misschien gek, maar ik vind schoonmaken dus leuk. Ja echt, ik ga met plezier met de stofzuiger door ons huis en ik vind het heerlijk als ik met de dweil alle vloeren weer laten blinken. Ik spuit voor mijn lol wc-eend in de pot en maak elke dag met liefde de bijbehorende bril schoon. Ja, ik vind schoonmaken gewoon heel erg fijn.

Nu zijn de kerstdagen natuurlijk verschrikkelijk voor iedereen die NIET van schoonmaken houdt. Lees: aangekoekte gourmetpannetjes en fonduepannetjes, die vreselijke baklucht die dagen in je huis blijft hangen, kaarsvet op de tafel  en meer van dat soort - after kerst schoonmaakperikelen- . Ik heb de afgelopen jaren heel wat schoonmaaktips verzameld en ik deel ze nu met jullie. Wie weet heb je er wat aan! Fijne kerst (zonder al te veel schoonmaakstress allemaal)!

Tip 1: Met kerst gaan wij vaak met de familie gourmetten. Alle kinderen vinden het leuk en daardoor hebben wij als volwassenen het ook gezellig aan tafel. Het grote nadeel van gourmetten vind ik de baklucht. Wij hebben niet zo’n groot huis en de keuken en woonkamer staan allemaal met elkaar in verbinding. We hebben ook nog een open trap in de woonkamer dus na een avondje gourmetten stinkt het zelfs in onze slaapkamers, bah! Wat ik nu dus doe is na het gourmetten overal bakjes met warm water en azijn neerzetten. Azijn neutraliseert de vieze baklucht en als je de volgende ochtend wakker wordt, zijn alle vieze luchtjes verdwenen.

Tip 2: Vorig jaar blies mijn neefje net even te hard de kaarsen uit na het kerstdiner. Bedankt, mijn hele nieuw gekochte tafelkleed naar de @$%$@. Viel gelukkig mee want met keukenpapier en je föhn heb je kaarsvet zo weer verwijderd. Als je het keukenpapier op de vlek legt, föhn je er vervolgens net zo lang op totdat het keukenpapier het kaarsvet heeft geabsorbeerd.

Tip 3: Dit is mijn handigste tip. Ik deed tot voor kort namelijk altijd verkeerd. Wil je aangekoekte kaasresten van een ovenschotel of de fonduepan verwijderen? Dan moet je de pan of schaal vol laten lopen met koud water. Geen warm water dus (hier ging ik altijd de mist in). En hier spuit je vervolgens wat afwasmiddel bij. Als je dat ongeveer een half uur laat staan en weer leeggiet, kun je daarna met keukenpapier de kaasresten zou weggeven. Als je je pan met warm water vult gaat de kaas juist weer smelten en dat moet je natuurlijk niet hebben.

Ik hoop dat deze tips jullie helpen. Als je ook nog tips hebt vind ik het leuk als je me een reactie geeft, want ik kan altijd weer nieuwe tips gebruiken :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je