{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn reis naar herstel van CVS

Eindelijk ben ik begonnen aan de behandeling van CVS. Ik neem jullie mee in mijn reis

Afbeelding blog 'Mijn reis naar herstel van CVS'

Nu ik langzaam aan het herstellen ben van m'n longembolieën ga ik ook aan de slag met m'n CVS. De behandeling bestaat uit cognitieve gedragstherapie met als doel dat ik straks helemaal hersteld ben. 

Afgelopen donderdag 21 april had ik na 3 maanden wachten de eerste afspraak. De dag begon vroeg, maar liep al in de soep toen bleek dat de trein meer dan een uur vertraging zou opleveren. Dus snel terug naar huis en in de auto springen. Gelukkig had ik tijd genoeg dus wat nog mooi op tijd in Nijmegen bij het NKCV. Ellen (m'n behandelaar) heeft uitgelegd hoe alles eruit komt te zien en wat de bedoeling is. Voor nu moet ik eerst 3 weken zelf aan de slag want ze gaat op vakantie. Maar als ik morele steun nodig heb kan ik wel mailen. Ik ben benieuwd of ik dat nodig ga hebben. 

De komende weken ga ik aan de slag met een vast slaap-waakritme en het bijhouden van wat ik doe per dag op welke tijd. 22.15uur wordt het komende halfjaar mijn vaste bedtijd en 7.15uur de tijd van opstaan, volgens mij moet dat wel gaan lukken. De moeilijkheid zit erin dat ik niet meer overdag mag slapen. 

Ik ben nu twee dagen bezig. Elke keer ben ik al voor m'n wekker wakker, maar is opstarten toch wel lastig. 's middags is het moeilijk want dan kak ik volledig in wat wel bijna 2 uur duurt voordat ik er weer bovenop kom, maar ik heb het nog netjes volgehouden. Als de kleine meid op bed ligt 's avonds begint de strijd opnieuw. Met moeite houd ik het vol tot 22uur en als het dan bijna tijd is om te gaan omkleden krijg ik weer energie. Gelukkig gaat slapen wel goed dus dat is super fijn.

Het opschrijven van m'n activiteiten is wel confronterend. 's ochtends ben ik tot in de middag bijna continu druk met vanalles waarna ik dan inkak. Daar zal ik vast van op m'n vingers getikt krijgen. Ik ben heel benieuwd hoe ik dat straks anders moet doen in m'n behandeling. Voor morgen heb ik weinig in de planning, dus daar mooi van genieten.

Een van m'n doelen is wekelijks bloggen. Dus daar ga ik m'n best voor doen en ik hoop dat jullie het leuk en interessant vinden om m'n proces te volgen. Tot de volgende

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je