{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn papa en mama zijn vooral chagrijnig ?...

Afbeelding blog 'Mijn papa en mama zijn vooral chagrijnig ?...' Achtergrond blur afbeelding

“En wanneer straal jij het meest?” vroeg ik hem. “Nou vooral als ik vrolijk ben en moet lachen”, zei deze leuke jongen van 9. “Oké en wanneer moet je dan meestal lachen en waarover heb je dan zo’n lol?” Hij antwoordde met een lach op zijn gezicht.

“Zeg, lachen jullie thuis eigenlijk genoeg?” Zijn ogen veranderden. Nou eigenlijk niet. “Mijn papa en mama hebben het vaak heel druk en dan vind ik ze eigenlijk vooral chagrijnig.” “Mmm wat ben jij wijs. Jij hebt eigenlijk veel sneller door wat er nodig is bij jullie thuis, dan je vader en moeder. Minder stress en meer lol, heerlijk, dan wordt het vast veel gezelliger thuis!”

Dit wijze kind zette mij ook aan het denken. Ooit had ik bedacht dat er geen dag voorbij mocht gaan zonder dat we lekker lol hadden gehad. Maar als ik nu terugkijk is me dat echt niet elke dag gelukt. De drukte van werk, boodschappen, afspraken, een ziek kind enz. Het zorgt er regelmatig voor dat ik in mijn hoofd verdwijn. En dan ben ik niet echt lekker vrij, vrolijk en ontspannen.

Dit gebeurt vaker dan me lief is. Ik ben dan niet boos ofzo hoor, maar gewoon te druk, te druk met andere dingen. Gek eigenlijk, want ik zou me vooral druk moeten maken om die drie lieve toetjes. En zo bedank ik deze wijze jongen. Hup weer terug naar de blissfulle modus. Even terug in het nu en met de aandacht bij mijn gezin. Ontspannen doe ik een gek dansje. Mijn kids kijken me in de eerste instantie aan of ik niet spoor, om vervolgens in lachen uit te barsten. Niet veel later verzinnen ze zelf ook rare dansjes. Heerlijk en wat is het soms toch eigenlijk simpel. Maar ja je moet er soms even op gewezen worden💫!

Wieteke Schop-Molle,
Bliss Coaching 4 Kids & Mama’s

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je