{{ message.message }}
{{ button.text }}

mijn onwijs lieve familie, mijn moeder

Ik koos voor mijn bonuskindjes, mijn familie kreeg ze erbij. Een blog over hoe mijn familie ermee omgaat.

Afbeelding blog 'mijn onwijs lieve familie, mijn moeder'

Toen ik bijna 3 jaar geleden verliefd werd, wist ik dat het voor mij niet makkelijk zou zijn. Mijn vriend moeten delen met zijn kinderen was toch best een hele stap voor me. Maar wat mij nog meer angst aanjoeg was hoe mijn familie op hem en de kinderen zouden reageren. In de komende blogs beschrijf ik hoe mijn familie omgaat met onze situatie.

vandaag: mijn lieve mama.

Mijn moeder is een hele lieve vrouw. Ze is opgeleid als kleuter leidster en heeft 4 kinderen (waar ik er 1 van ben). De band met mijn moeder is altijd prima geweest, maar ik ben echt wel een vaderskindje. Mijn moeder heeft dat nooit erg gevonden, want mijn broertjes zijn echt moederskindjes. Samen met mijn moeder winkelen voor kleding is nooit mijn ding geweest, want wat ik leuk vind vind zij truttig en andersom. Maar tegenwoordig gaan we af en toe wel samen ergens heen.

Toen ik mijn vriend kwam voorstellen bij mijn ouders ging er bij beide niet gelijk een lichtje branden. Ze kenden mijn vriend al wel want hij gaf zwemles aan mijn broertjes bij de reddingsbrigade. Ze wisten ook dat hij 2 kinderen had, maar dat lichtje ging dus niet gelijk branden, waar ik heel bang voor was. Een week later zou ik een avond op mijn broertjes passen samen met mijn vriend. Toen ik melde dat ik wel kwam eten en mijn vriend niet vond mama dat wel vreemd. En toen ik eenmaal in de kamer zat, merkte mijn moeder heel droog op, zonder van haar tablet op te kijken, "hij heeft toch twee kinderen?". Mijn vader had het de eerste keer dat hij kwam wel doorgehad, maar wilde er niets over zeggen zodat hij er rustig met mama over kon praten.

Ondertussen zijn we bijna drie jaar verder en mama is toch echt wel oma geworden. Ook al noemen de kinderen haar bij haar voornaam. Mijn moeder zou ook echt niet meer zonder ze kunnen. Ze hebben eigen speelgoed bij mijn ouders thuis en dat rouleert regelmatig als mijn moeder iets leuks tegenkomt bij de tweedehands winkel in het dorp, dan brengt ze wat anders weg en is er weer ruimte. Met hun verjaardagen en met sint en kerst worden ze zowat overladen met cadeaus. En mijn moeder is weer helemaal terug in de kindertijd met alle thema's die erbij horen (frozen, spiderman, cars, planes, minnie mouse, enz. enz.).

De kinderen vinden het heerlijk bij mijn ouders te zijn, mijn moeder geeft ze "klusjes" als ze mee willen helpen in de keuken. En samen met mij heeft ze ze aangestoken met het korfbalvirus. En we zijn dan ook met regelmaat in de sporthal en op het veld te vinden met de kinderen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je