Snap
  • Mama

mijn moeder

Mijn moeder is een lieve zorgzame vrouw en een super moeder en oma.Wat jammer is is dat ze nog steeds geen balans heeft weten te vinden tussen deze 2 rollen.

Mijn moeder is het grootste deel van mijn leven alleenstaande moeder geweest. Ze had een fulltime baan (noodgedwongen) en wilde dat ik niks te kort kwam. Dat is haar altijd goed afgegaan want ik kreeg altijd overdreven veel aandacht (soms haast verstikkend) maar de bedoeling was goed. Ik was een makkelijke puber totdat ik 15 was ik kreeg  verkering en raakte  zwanger.

Omdat mijn man en ik nog op school zaten mochten wij de eerste 5 jaar bij haar blijven wonen waardoor zij een niet standaard oma band met mijn zoon heeft. Ik zeg soms wel eens voor de grap dat ik zijn draagmoeder was want ze weet de balans echt niet te vinden.

Onze zoon is inmiddels bijna 10 en we wonen ook al weer bijna 5 jaar in ons eigen huisje. Wij zijn allang aan deze situatie gewend maar oma begrijpt het soms nog niet helemaal.Zo kon ze met de kerk op reis naar Israël het geld stond gewoon op haar spaarrekening maar ze ging niet. haar reden?? nou stel dat bij ons in huis iets stuk gaat dan heeft ze geld op haar rekening. Ja mam maar jij bent niet verantwoordelijk voor onze zaken ga maar lekker. Ze is niet gegaan.

Vorig jaar wilde mijn man en ik een XBOX kopen voor onze zoon maar ook voor ons zelf. Oma vond dit onzin want onze zoon had het wel eens over een WIJ gehad, dus waar kwam ze ongevraagd mee aanzetten een WIJ.

In juni is onze oudste jarig en hij is wel aan een nieuwe fiets toe, dus mijn man en ik hebben al besloten dat dat zijn kado word. Afgelopen week werd door oma weer zonder overleg medegedeeld dat ze een nieuwe fiets voor hem ging kopen.

En dit zijn maar een paar voorbeelden van een hele reeks.

Het lastige is dat wij haar heel erg dankbaar zijn voor alles wat ze voor ons gedaan heeft in het verleden, en haar al meerdere malen op een vriendelijke manier hebben duidelijk gemaakt dat zij niet meer voor ons hoeft te zorgen. Maar het komt gewoon niet aan.

Haar hele leven draait om ons, dat is heel mooi. Maar ik zou het zo fijn voor mijn moeder vinden als ze een leuke man zou ontmoeten en hier een eigen leven mee op zou bouwen. Dat haar geluk niet alleen van ons geluk afhangt.Ik hou heel veel van mijn moeder en gun haar dit van harte.

11 jaar geleden

Dat hebben we gedaan we kopen de fiets nu inderdaad samen.Ik heb er inderdaad aan gedacht haar dit te laten lezen maar ben bang dat ze zich er misschien gekwetst door zal voelen.

11 jaar geleden

wat een lieve moeder heb je :D misschien vindt ze het moeilijk jullie los te laten. je zou met haar kunnen overleggen dat jullie ook een fiets wouden kopen misschien kunnen jullie dan eventueel besluiten om 50-50 te doen zo hebben jullie toch beiden iets voor de fiets gedaan :D verder zou ik toch nog eens proberen te praten met je moeder of haar dit bericht eens laten lezen soms werkt het heel verhelderend.

11 jaar geleden

Lief bedoeld echt, en dit is een moeder uit duizenden! Maar ik begrijp je gevoel wel. Heb je haar ook gezegd dat jullie zelf voor een fiets gingen kijken en dat jullie dit zelf willen geven? Misschien kun je het door kleine dingetjes aan haar laten doordringen.

11 jaar geleden

Een dubbel gevoel. Toch kan ik het van haar kant ook wel een klein beetje begrijpen. Ze moet inderdaad na al die jaren leren loslaten. Gelukkig wel een lieve moeder,hoor!