{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn lipoedeem avontuur

Gaat het dan toch echt gebeuren?

Afbeelding blog 'Mijn lipoedeem avontuur' Achtergrond blur afbeelding

Donderdag 18 februari was het zo ver, ik had mn intake gesprek met een dermatoloog om te praten over mijn lipoedeem en welke behandel mogelijkheden er zijn.

Een fijn gesprek met vooral heel veel informatie. Er zijn best wel wat behandelingen nodig om mijn gehele benen en armen onder handen te nemen. Behandelen, herstellen, behandelen etc.

“Dunne” benen zal ik nooit krijgen maar wat meer vorm in mn benen, minder pijn en minder vermoeide benen dat is waar het allemaal om draait.

Een super spannend vooruitzicht want er zal veel tijd in gaan zitten. Ik zit met vragen, hoe zullen de behandelingen zijn? Hoeveel pijn ga ik hebben? Hoe is het herstel? Ik vind het allemaal best een ding en eigenlijk ook wel eng.

Op dit moment krijg ik endermologie behandelingen, eet ik koolhydraatarm en heb ik een drukpak aangeschaft om er maar voor te zorgen dat die lipoedeem niet verergert.

Lipoedeem is een aandoening, een chronische ziekte die niet wordt erkend. Er zijn veel vrouwen, jonge meiden die rond de pubertijd (door hormonen) lipoedeem ontwikkelen. Met juiste voeding en kennis kun je voorkomen dat het snel toeneemt. Daarbij is het zonde dat het zorgt voor onzekerheid. Behandelingen worden omdat het nog niet wordt erkend niet vergoed. Voor veel vrouwen is er dus geen mogelijkheid om van hun lipoedeem af te komen en lopen dus hun leven lang met pijn.

Ik hoop van de schaamte af te komen, mijn benen te durven laten zien. In een bikini te durven lopen, alle broeken te passen en laarzen aan te kunnen. Ik hoop een stuk te kunnen rennen zonder dat mn benen als lood aanvoelen.

Dit is toch verschrikkelijk? Ik hoop het bespreekbaar te maken en mensen te helpen waar ik dat kan.

Ik neem jullie mee in mijn vervolgstappen maar ga dit eerst eens laten inwerken. 


Afbeelding blog 'Mijn lipoedeem avontuur'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je