{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn lieve pubermeisje naar de middelbare school

Afbeelding blog 'Mijn lieve pubermeisje naar de middelbare school' Achtergrond blur afbeelding

Er zijn natuurlijk al heel veel kids naar de middelbare school gegaan maar van mij ben jij de eerste. Heel eerlijk, ik vind het rete-spannend! Je hebt er hard voor moeten werken en het heeft je heel wat tranen gekost. Naast de problemen met de hechting uiteindelijk de diagnose ADD gekregen en de medicatie helpt je om het in je hoofd wat rustiger te maken. Want zoals je zelf zegt; "soms lijkt het alsof er allemaal vuurpijltjes door elkaar heen schieten en kan ik niet meer goed nadenken." Dat is een teken dat je overprikkeld raakte en ik je rust moest leren nemen.

Ik leer mijn kinderen dat hard te werken loont en dat je niet op moet geven. Je dromen najagen. Ookal lijkt het of alles tegenzit. Ik had mijn kinderen graag een rustige onwikkeling gegund. Helaas is er veel gebeurd in hun jonge leven waardoor het niet altijd was wat ik voor ogen had voor ze. Door positief te blijven en bij de kleine stapjes echt stil te staan lukt het ons om te genieten van al het moois wat we samen delen.

Mijn lieve B. Met haar krullen en sproetjes. Sinds kort een beugelbekkie. Gevoelig en een onwijs creatieve geest. Haar potlood is haar beste vriend. Ze speelt of tekent liever dan dat ze iets moet. Wat gaat alles voor haar veranderen op de middelbare school. Al die verantwoordelijkheden... Weg bij de juf waar ze de afgelopen 3 jaar in alle veiligheid enorm heeft mogen groeien en haar zelfbeeld weer gezond werd. Waar je echt jezelf kon en mocht zijn. Nog steeds ben ik die juf dankbaar voor de goede zorgen voor mijn meisje wanneer ze op school was.

Ze zei; "mama ik ben trots op mij" toen ze haar definitieve advies kreeg. Ik deel dit met haar en kan niet goed beschrijven hoe ontzettend trots ik ook op haar ben. Belachelijk trots! Ze heeft het toch maar voor elkaar gebokst. Door niet op te geven en door te blijven herhalen dat ze het kan. Ze wil graag dierenarts worden of iets met kunst/tekenen. Twee heel verschillende dingen maar die beide erg goed bij haar passen. 

Nu nog een paar dagen genieten van de zomervakantie. Ik weet zeker dat met een beetje extra hulp, ook voor haar dromen een plaats gaat zijn in de toekomst. 

Lieve krullie heel veel succes op de middelbare school.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je