{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn lieve meisjeshond....

Bijna 10 jaar geleden is het al.. Onderaan de zoldertrap klonk een stem. 'Ben je wakker? Het is begonnen! Kom gauw!'

Afbeelding blog 'Mijn lieve meisjeshond....'

Het was jou fokster, waar ik logeerde om jou geboorte mee te mogen maken. 

Beneden gekomen lag er al 1 mooi zwart-wit teefje, jij.. Maar dat wist ik toen nog niet. 

Bijna 10 jaar ben je lieverd, en het afgelopen half jaar ga je zichtbaar achteruit. Van een actieve, energieke sporthond ben je veranderd in een grijze, oude hond, die af en toe met moeite in de benen komt. Je hebt veel jeuk en je vacht is kapot, dof en op veel plekken ben je gewoon kaal. En ondanks dat je goed eet word je toch wat mager... 

Ik dacht eigenlijk dat je misschien nog wel jaren mee kon, daar hoopte ik op. Je hebt geen pijn, gelukkig, dus we doen gewoon wat rustiger aan met jou. 

Totdat je afgelopen week tijdens een wandelingetje in elkaar zakte. Waarschijnlijk was het iets in je koppie... Je stond wel weer op, wankelde nog wat, en liep gewoon weer met me mee naar huis. Maar wat ben ik geschrokken! Ineens kwam het besef dat je toch écht wel oud word nu, en dat het misschien zo ineens gedaan kan zijn.... Mijn grote vriendin. Wat hebben we veel meegemaakt samen. Verhuizingen, relaties begonnen en verbroken, vrienden die kwamen en gingen, cursussen, show, sport, en heeeeel veel heerlijke wandelingen. 

Wat moet ik toch zonder jou, mijn meisje, die er altijd voor me is, door dik en dun. Het is waar wat ze zeggen, geen liefde en geen vriendschap is zo onvoorwaardelijk als die van een hond. 

Sinds onze kleine jongen er is moet je toch soms wel wat inleveren op je aandacht en tijd met mij. Maar ook dat accepteer je zonder mokken en je bent net zo gek op hem als wij. 

Ik kan je nu alleen nog zoveel mogelijk verwennen, en genieten van elke dag dat we nog hebben met je. 

En ondanks je ouderdom ben je voor mij nog steeds de mooiste.

Mijn lieve lieve meisje... Stiekem hoop ik nog steeds dat we nog heel lang van je mogen genieten. Ik hou van je lieverd... 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je