{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn laatste terugblik op een zwart wit jaar

Aan de ene kant was dit jaar GEWELDIG, de andere kant DRAMATISCH. Ik wil het negatieve van me afschrijven en het positieve koesteren.

Afbeelding blog 'Mijn laatste terugblik op een zwart wit jaar' Achtergrond blur afbeelding

Negatief..

Laat ik maar gewoon meteen beginnen met de minder leuke aspecten van die jaar, of even grof gezegt, de kut momenten.. Dan ben ik daar maar meteen van af. Ik heb lang getwijvelt omdat klagen niet echt in mijn orginele natuur zit. Maar mischien als ik het nu, op de laatste dag van 2015, van me afschrijf, ben ik het in 2016 hopelijk kwijt. Oke, here we go!

- 15 pagina's binnen 5 jaar.. Dit slaat op een geweldig BOEK idee wat al jaren in mijn hoofd zit. Ik ben (al zeg ik het zelf) geniaal begonnenn. Maar het afgelopen jaar is het zo: heb ik inspiratie om te schrijven, heb ik geen tijd! Heb ik tijd om te schrijven heb ik geen inspiratie. Word er zooo moe van.

- Dit jaar heb ik kennis gemaakt met een nieuwe passie die vast al die tijd al in me zat maar zich nu op een manier uit die Binnenhuisarchitect heet. Ik hou van alles wat creatief en kunstzinnig is en ik heb ondekt dat inrichten en ontwerpen echt weer mijn ding is. Ingeschreven bij de NTI, prachtige opleiding! Alleen.. Zo weinig tijd. "Dan moet je tijd maken!" blablabblaaa! Ga jij maar is tijd maken als je hoofd zo vol zit met andere dingen die je nog moet doen/regelen, je baby jankt, je peuter AL zijn speelgoed door de woonkamer smijt en je vent de hele middag op de xbox zit!

- Trappen, OMG zo-veel-trappen.. We zijn dit jaar verhuist om wat geld op huur te besparen. Leuke flat! Ik ben er blij mee! Echt!! Alleen... We wonen op 4 hoog, zonder lift. Mijn vriend werkt full time. Als ik alleen ben lukt het me nog net om de maxi cosi van 10 kilo, peuter die nog niet zo goed trap kan lopen (14 kilo) en mijn tas met mijn eigen spullen en baby spullen te dragen (3 kilo?). Bedenk, zelf weeg ik zo'n 55 kilo. Naar benede is zwaar naar boven is HELL! Ik kan by myself geen boodschappen doen. IK-WIL-EEN-LIFT!

Zo, lekker op dreef, he?!

- Zoals ik dus zei, verhuist. Net nadat ons 2e kindje geboren is, onze prachtige "Bloebie" baby Nicole. We wonen hier nu zo'n 7 maanden, zij word begin februarie 1 jaar en ze heeft nog nooit een eigen kamertje gehad. Ons oude huis had maar 2 slaapkamers en hier in ons nieuwe huis word het uitgesteld, uitgesteld, uitgesteld. Buiten dat we een mega krap budged hebben valt er altijd wel iets te regelen toch? Ik wil dat het af is! Ik wil roze nutteloze frutsels in haar meisjes kamer en een roze klamboe! OMG!!!

- Ik wil geen schulden meer hebben. Geld schulden, inderdaad. Aan de ene kant vind ik dit heel moeilijk om over te praten, mensen hebben hier over snel een oordeel klaar. Aan de andere kant zitten we hier al zo lang mee dat het "normaal" voor me is geworden. Ik wil geen brieven meer, ik wil niet meer hoeven bellen en ik wil geen betalings regelingen meer! Ik wil geld overhouden (oke wie wil dat nou niet, haha!) om te kunnen sparen of om iets leuks van te doen. Van geld komt stress, heel veel stress en vooral van geld TEKORT. Ik wil ook niet rijk zijn, maar elke maand alle rekeningen betalen, genoeg geld hebben voor boodschappen en daarnaast ook nog iets leuks kunnen doen of nieuwe kleding te kunnen kopen, wauw.. Dat is mijn wens!

- Ik irriteer me zooo aan rotzooi in mijn eigen huis, dat mijn vriend dat niet ziet, ik ALLES aan hem moet vragen en dan hij de helft van de klusjes als nog niet doet! Volgens mij snapt hij niet zo goed dat ik alles dan alleen moet doen. Lieve, lieve lieverd, ik heb 2 armen, GEEN 5!! Er wonen hier geen kabouters of opruim elfjes!! Help meeee! 

Verder irriteer in me aan:

 • Nuteloze "bazen"
 • Foutieve informatie
 • Dat gezond eten duurder is dan ongezond eten 
 • Dat mensen elkaar niks gunnen
 • Dat mensen elkaar niet helpen
 • Afspraken een uur van de voren afzeggen
 • Arrogante mensen
 • Ik: 'Wilt u uw bonnetje mee, meneer? Meneer: 'Nee dankje, ik krijg het toch niet terug WAAAHAHAHAHAHAHAHAHA!'

Positief!!

Natuurlijk was dit jaar ook fijn en hebben we geluk gehad. Zijn we weer vooruit gekomen en hebben we elkaar.

- Het meest posieve van dit jaar is de geboorte van mijn beauty baby girl, Nicole Elisa Sophia <3. Applaus, applaus! Ookal dacht ik 3 seconde na haar geboorte toen ik naar haar keek: Ooh nee! Waarom heb jij zo'n mega grote neus?! Is alles natuurlijk op zijn plaats gevallen. Ze is zo mooi. Ze heeft te grootste ogen en de langste wimpers die ik ooit bij een babytje heb gezien. On top of that, eet ze zo goed! Ze eet alles en veel en nog belangrijker, ze eet gezond. Waarschijnlijk eet zij het gezondst van iedereen in dit gezin, haha! Prachtig om al die 'eerste keren' weer mee te maken. Eerste keer lachen, omrollen, zitten, staan, LOS STAAN! I LOVE YOU!

- David die zo veel heeft geleerd dit jaar! In het engels.. Haha! Kleuren, cijfers, letters en vormen. Hij is net 2. Positief is ook dat zijn huidje verbeterd is (vanaf dat meneer 3 maanden oud is kreeg hij ecceem, OVERAL). Het is dit jaar een paar maanden weg geweest! Nu is het terug, maar vergeleken met eerst, minimaal. Dus dat komt goed. 

- Positief is dat we veel vrienden hebben, echte vrienden. Ik kan dat niet vaak genoeg zeggen. Ik koester ze echt met heel mijn hart.  Vorige week bijvoorbeeld: een stel vrienden van ons namen ons voor kerst mee naar Slagharen! Het was zooo leuk!! Zo lief, het was bedoelt als cadeautje. Zodat wij ook een keer wat leuks konden doen zonder ons zorge te hoeven maken om geld. Aan het einde van de dag was er een licht show. Mijn oudste vond het zo mooi! Hij riep: Waaaaauww!! Coooool!! Mooooi! (en alle kleuren die hij zag ik het engels, haha!). Toen ik zag hoe hij genoot moest ik bijna huilen.

Positief was natuurlijk ook:

 • Dat we verhuist zijn
 • Dat we uberhaupt een huis hebben
 • Dat we kunnen eten
 • Dat we allemaal een eigen bed hebben
 • Onze familie <3
 • Iedereen die van ons houd
 • Dat Flo (onze vormalige poezebeest) een nieuw lief huisje heeft gekregen!
 • Ik heb een nieuwe baan gekregen! Leuk en met een eerlijke baas!
 • We krijgen hulp met onze geld problemen :)
 • We hadden een leuke sinterklaas, kerst en leuke verjaardagen.
 • De kinderen kwamen niks te kort.
 • We zijn allemaal nog gezond!
 • En zoals mijn baas zegt: 'Niemand komt je vermoorden dus alles is goed.' Coole, apparte uitspraak om is goed overna te denken.

Ik wens IEDEREEN een prachtig 2016! 

Dat al je dromen maar mogen uitkomen!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je