{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kookkunsten op een hoger pitje, met Croma!

Afbeelding blog 'Mijn kookkunsten op een hoger pitje, met Croma!'

Mijn vader was altijd een groot voorstander van een stukje biefstuk op zijn bord met een glaasje wijn erbij. Ik vond meestal dat ik in geen enkel opzicht op hem leek. Hij was niet zo’n prater, wél een stevige drinker, maar een diepgaand gesprek voeren met hem lukte niet altijd.
We leken meer tegenpolen dan dat we echt vader en dochter van elkaar waren. Zo was ik vooral dol op kip of vis en praatte ik honderduid over vanalles en nog wat (daar kon mijn vader vroeger nog wel eens gek van worden).

Tot dat ik laatst in een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde een twee-sterrenchef met zijn eigen recept een stukje vlees zag bakken. Twee-sterrenchef zal ik (helaas) nooit worden, maar het stukje vlees dat hij gebakken had, zag er toch wel erg goed uit. Ik bedacht me dat ik de kinderen eigenlijk ook nooit een stukje vlees voorschotelde, misschien omdat het bereiden met vroeger nooit zo goed afging. De olie spetterde teveel en vaak brandde het vlees aan. Je hoort het al: ik ben een echte keukenprinses.

Naar aanleiding van het programma besloot ik zelf die avond ook maar een stukje vlees te bakken. Niet één, maar vier stukjes biefstuk, voor het hele gezin. De sterrenchef kreeg in het programma een 8.0 voor zijn vleesbereiding en daarnaast werd er ook een stuk vlees gebakken met behulp van een flesje Croma. Het flesje Croma kreeg uiteindelijk een 7.9 en bleek dus een goed alternatief te zijn voor als je geen echte sterrenkok was (zoals ik).

Ik heb het flesje Croma per direct samen met de biefstukjes aangeschaft en ik besloot mijn kookkunsten eens op een hoger pitje te zetten. Bij de biefstuk, bereidde ik gebakken aardappeltjes, sugarsnaps met ham en warme stoofpeertjes. Was erg benieuwd wat de kinderen ervan zouden vinden, aangezien ik het eigenlijk nog nooit voor ze had gemaakt.

Toen ik begon met bakken viel me al snel op dat de Keuringsdienst van Waarde écht goed getest had. De Croma spetterde geen olie, kleurde bruin toen goed opgewarmd was, het vlees kreeg een prachtig bruin kleurtje en de smaak van het vlees in combinatie met de jus was voortreffelijk. De kinderen vonden dat ik erg lekker gekookt had, wat een compliment!

Later werd mij door een vriendin verteld dat zij al jaren met Croma bakte en zelfs filmpjes van Croma Mini Masterclass bekeek om het perfecte biefstukje voor te bereiden. Misschien iets voor de volgende keer? Ik ben in elk geval razendenthousiast over mijn kookkunsten met behulp van het flesje Croma en mijn gezin ook. Nu gaan we zeker vaker een biefstukje eten!

Misschien lijk ik onbewust dan toch meer op mijn vader dan ik dacht.

Oh, en ps: Op Croma.nl staan ook super lekkere recepten voor jou en je gezinnetje :)!

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je