{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn ideale vakantie

Mijn ideale vakantie (winactie) is... Een wereldreis en dan naar een boerencamping!

Afbeelding blog 'Mijn ideale vakantie'

Vakantie.. Vroeger ging ik met mijn ouders kamperen op een boerencamping aan een rivier in het oosten van het land. Ik herinner me de opwinding bij mij en mijn broertje als het seizoen weer aanbrak en we weer richting de camping mochten. De geur van de boerderij en de rivier op een warme zomerdag kan ik nog terughalen. Heerlijk vond ik het daar: Op de surfplank achter een motorbootje, vissen, zwemmen, de paarden aaien en overal een praatje maken met de andere mensen op de camping. 

Tien jaar lang gingen we elke zomer naar deze camping en ieder jaar vroeg mijn moeder of we echt niet eens een keer naar het buitenland wilden. Volgens haar was er niets te doen op de camping en zou het goed voor onze ontwikkeling zijn om eens wat meer van de wereld te zien. Wij weigerden pertinent om mee te gaan en reisden vrolijk weer af naar de camping. Een geweldige tijd hebben we daar gehad en we verveelden ons er geen moment. 

Ik was al 15 toen ik voor het eerst naar het buitenland ging. Een tripje naar Londen. Hierna volgden Frankrijk, Duitsland, België, Italië en Spanje, maar een wereldreiziger kun je me niet bepaald noemen. En laat dat nou precies zijn wat nu mijn ideale vakantie zou zijn. Ik begrijp inmiddels wat mijn moeder bedoelde: je mist een heleboel als je ieder jaar op hetzelfde plekje blijft. Ik hoop daarom (los van of dat met school geregeld kan worden) mijn kinderen de wereld te kunnen laten zien.

Afrika waar de wilde dieren lopen, China waar alle mensen op elkaar lijken, Amerika waar alles groot is, de ruige natuur, maar ook heerlijke witte zandstranden en azuurblauwe zeeën. Samen een half jaar de boel de boel laten en de wereld ontdekken. En daarna.. Dan zoeken we net zo'n geweldige saaie camping waar ik vroeger heen ging, want ik hoop vooral dat mijn kinderen met net zoveel plezier op hun vakanties terug kunnen kijken als ik kan. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je