{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn goede voornemens voor 2016 <3

In 2016 wil ik minder stressen over onbelangrijke dingen, meer rust in mijn hoofd en meer ruimte voor mezelf.

Afbeelding blog 'Mijn goede voornemens voor 2016 <3'

Let it Go!

Ik ga minder stressen! Dat is makkelijker gezegt dan gedaan. Ik heb een te groot verantwoordelijkheids gevoel. Ik ben daar trots op, want dat heb je nodig als mama! Maar ik zou willen dat ik kleinere dingen los kon laten. Ik kan er bijvoorbeeld NIET tegen als er koek of brood kruimels op de vloer liggen.. Dan moet ik meteen gaan stofzuigen, ookal had ik dat een uur eerder ook al gedaan pfff.. Dan denk ik namelijk meteen dat het vuil is en ik wil niet dat die kids daar dan in rond kruipen, is dit herkenbaar? Please een tip!

'Op de gang!'

Ik ben zo'n ongelovelijke softie als het gaat om het straffen van mijn oudste. Hij zit nu echt midden in de peuter pubertijd en is echt aan het testen hoe ver hij kan gaan. Soms is het schattig, als hij maar 1 snoepje mag en er stiekem met de meest ondeugende kop nog een pakt. Maar soms gaat het te ver dan slaat of schopt hij en dan moet hij straf krijgen natuurlijk! Als straf moet hij dan op de gang staan maar ik zet dit zeer zelde door. Ik blijf hem maar waarschuwen en waarschuwen en dreigen met "de gang", maar ik zet hem er bijna nooit echt neer. In 2016 ga ik hier consequenter in zijn anders loopt meneer straks over me heen. Maar ik voel me altijd zo rot, blaaaahh softie!

Harder aan school werken.

Dit jaar ben ik begonnen met een opleiding via de NTI tot binnenhuis architect. Dit is zo gaaf! Al mijn huiswerk opgavens zijn dingen ontwerpen, collages maken, zelf research doen en van allerlei verschillende bronnen foto's verzamelen. Ik wil alles uit mijn hoofd weten en vind het irritand als ik iets niet heb onthouden. Ik neem te weinig tijd om dit voor mezelf te doen. Dan vind ik het huishouden belangrijker ofzo, of als de kids slapen slaap ik met ze mee terwijl ik dan juist tijd heb om te leren! Ik heb 2/20 opdrachten nu gedaan, eind van 2016 wil ik minimaal 15/20 af hebben en wil ik de praktijkdag hebben bijgewoont!

Money, money, money!

Wij hebben al tE lang financiele problemen en we komen er maar niet uit! Zo irritand!! In 2016 gaan we drastische maatregelen nemen. Schuldsarnering en voedselbank. Zodat we mischien in 2017 al kunnen zeggen dat we op financieel gebied met een schone lei kunnen beginnen! Ik zou zooo graag een keer onbezorgt uit eten en daarna bios date ofzo willen hebben met mijn vriendje. Dit hebben we nog nooit gedaan, OMG!!

Baby girls room.

De kamer van mijn kleine meisje moet af in 2016!! Vloertje erin verfje op de muren en kom maar op met al die roze prullen!! Aan de slag, papa!! 

Vaker naar buiten.

De kids vinden het geweldig buiten en we zouden veel vaker moet gaan. Lekker wandelen, naar de speeltuin of naar de kinderboerderij. Niet dat we dit nooit doen, maar het moet vaker! De oudste vooral kan er zo van genieten! Vooral van de hertjes en de glijbaan in de speeltuin. Het dingetje is alleen. We wonen 4 hoog, zonder lift en mijn vriend en ik werken vaak langs elkaar heen. We zijn dus vaak alleen thuis met de kids. Het is zwaar om een maxi-cosi met baby, totaal nu denk ik 9 kilo op de ene arm en peuter van 14 kilo op de andere, dan nog een tas met baby benodigdheden de trap af en dan (het meest dramatisch!) weer op! Het went niet! Het blijft lood zwaar! Maar toch moet het vaker, want ik WIL vaker naar buiten.

Iets meer tijd nemen voor mezelf..

De hele dag door elke dag ben ik bezig voor alles en iedereen behalve voor mezelf. Zo voelt dat teminste. 

  • Onze dag begint rond 8.
  • Kids fles geven, schonen luier. Wij kopje koffie.
  • Kids brood en/of fruit geven.
  • Huishouden!
  • Kids laten slapen van 12 tot 14 (dit is de ideale tijd maar gebeurt niet vaak.)
  • Als de BeeBee's hun slaapje doen maak ik meestal het huishouden af, kijk ik even tv, doen ik wat aan school, slaap ik even mee of doe ik iets wat op dat moment belangrijk is.
  • Kids worden wakker, eten dan spelen, nog meer rommel maken, nog meer opruimen..
  • Kleinemeid avond eten geven daarna voor ons zelf eten maken.
  • Spelen, moe zijn, opvoeden, flesje geven.
  • NAAR BED!!

Tussen door moet ik tijd zoeken om te douche, de kinderen in bad te doen, aandacht geven aan de kat, de vissenkom schoon houden. Aandacht geven aan mijn lieve vriendje. Vaak kam ik mijn haar niet eens haha! En om het allemaal nog even af te maken werk ik donderdag, vrijdag, zaterdag.

Ik ga proberen soms het huishouden te laten vallen en te doen wat IK wil, ik heb ook namelijk hobbies!! Tekenen en schrijven. Dat ga ik meer oppakken dit jaar!

Wat goede voornemens betreft het is altijd makkelijker gezegt dan gedaan, maar we gaan ons best doen. En ookal lukt niks van boven staand word het toch wel een goed jaar want we hebben elkaar :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je