Snap
  • Mama
  • Voeding

Mijn (gezonde) recepten van deze week

Elke week wil ik een blog schrijven over wat wij deze week eten. Misschien geef ik hier andere mama's inspiratie mee.

Ik probeer gevarieerd, gezond en lekker te koken en dat zo goedkoop mogelijk. Daarom gebruik ik veel bonus producten en bedenk ik mijn gerechten meestal vanuit een basis van groente. Daarnaast probeer ik er rekening mee te houden dat mijn zoontje van 15 maanden ook gewoon mee kan eten. Ik kook het liefst met verse producten maar voor de handig heb ik ook vaak wat groente, aardappels, vlees en vis in de vriezer zitten.

Deze week staat er bij ons op het menu:

1. Spruitjes met schnitzel, aardappels en jus. (Niet de meest gezonde maaltijd maar in de jus doe ik geen boter, de aardappels kook ik en spruitjes zijn natuurlijk wel lekker en gezond.)

2. Rode bieten met couscous, geitenkaas, zonnebloempitjes en kikkererwten (ik heb hiervoor 30+ geitenkaas genomen).

3. Omelet met paprika, Italiaanse wok groente met daarnaast rijst en wat vlees (dit gerecht maakt mijn vriend dus ik weet nog niet precies wat hij erbij gaat doen, ik vermoed vegaworstjes).

4. Udon noodles met avocado, champignons en kipdijfilet evt. met een portie edamame boontjes ernaast.

5. Meergranen macaroni met spinazie, pesto saus en pangiusfilet.

Ik heb nu alweer zin in al deze gerechten. Wat eten jullie volgende week?

8 jaar geleden

Klinkt trouwens lekker, die noodles met gember knoflookkip!

8 jaar geleden

Haha ja spruitjes kosten wat werk, vandaar dat ze ook vandaag op ons menu staan. Ik durf het recept van de bietensalade nu nog niet te geven want die is er nog niet, haha maar als ik het gemaakt hebt en het was lekker zal ik een blogje er aan wagen.

8 jaar geleden

Ik ga t weer vragen hoor... volgen de recepten ook? Ik ben benieuwd naar je bietenrecept! Enne: wij eten vandaag bloemkool, aardappels en zalm. Maandag een restje uit de vriezer (unstuffed cabbage, een grote hoeveelheden favoriet). Dinsdag eten we nasi en voor de rest van de week moet ik nog gaan bedenken. Spruitjes is een goede kanshebber. Ik ben dol op spruitjes met gember knoflook kip en noodles. Alleen dat klaarmaken van de spruitjes....